Nou: Sistem integrat de masurare pentru masini de indoit tuburi/tevi

331 vizualizari
Masina electrica CNC 160 E TB MR de indoire a tuburilor/tevilor cu tehnologie Springmatic
Distribuie pe

Cei care doresc sa indoaie cu exactitate tevi din otel sau otel inoxidabil, sisteme de tevi, trebuie sa accepte timpul auxiliar indelungat de prelucrare pentru procesele inevitabile de masurare si reglare. Asta datorita caracterului de destindere a diverselor materiale care pot varia in mare masura, chiar daca tevile provin din acelasi lot. Productia de prototipuri si produse individuale necesita la fel de mult timp si munca. Sistemul optic de masurare Springmatic dezvoltat de Schwarze-Robitec, integrat in masina de indoire, masoara tevile indoite chiar in timpul actiunii de intindere si incepe imediat procesul suplimentar de indoire daca se doreste sau salveaza valorile de corectie necesare pentru indoiri ulterioare. 

Indoire, masurare si indoire ulterioara intr-o singura miscare
In loc de a scoate teava dupa procesul de indoire, pentru verificare cu ajutorul unui sistem extern de masurare si o indoire ulterioara, companiile de prelucrare a tevilor pot acum indoi, masura si regla intr-o singura etapa, cu ajutorul noii tehnologii Springmatic. Imediat dupa indoirea tevii, sistemul optic de masurare pe care Schwarze-Robitec l-a integrat sistemului sau de indoire inregistreaza valoarea de destindere, in functie de care controlul masinii CNC de indoit tevi calculeaza unghiul necesar de indoire ulterioara. Aceasta (indoirea ulterioara) este realizata imediat dupa aceea, fie complet automat daca se doreste acest lucru, fie dupa indepartare, de catre operatorul masinii. „Aceasta forma integrata de verificare a stabilitatii dimensionale si post-procesare a tevilor dureaza in medie doar cateva secunde per piesa. Aceasta spre deosebire de cele 3-5 minute necesare pentru masurarea si reglarea in mod conventional”, afirma Jürgen Korte, Plant Manager al Schwarze-Robitec.

Atunci cand au dezvoltat acest sistem de masurare, specialistii in domeniul indoirii tuburilor/tevilor din Cologne au pus un accent deosebit pe gama larga de aplicatii: Springmatic verifica in mod ferm atat tevi/tuburi groase cat si cu peretii subtiri, in cea mai larga gama de materiale si diametre. Sistemul poate fi integrat aproape oricarei unelte de indoire si combinata cu aproape tipurile de masini de indoit tuburi/tevi de la Schwarze-Robitec. “Precizia de masurare a Springmatic este echivalenta cu precizia sistemelor conventionale externe”, adauga Bert Zorn Managing Director al Schwarze-Robitec. “Mai mult, utilizatorii nu doar economisesc pana la noua zecimi din timpul auxiliar necesar pentru procesare; in cadrul procesului de productie a articolelor individuale si de prototipuri, acestea beneficiaza in plus de o economie vizibila de material. Aceste avantaje au efect in special asupra productiei de tuburi/tevi pentru industriile automobilelor, industria tehnologica si cea a constructiilor navale”.

Foto: Masina electrica CNC 160 E TB MR de indoire a tuburilor/tevilor cu tehnologie Springmatic. Cu ajutorul noii tehnologii Springmatic integrate uneltelor de indoire, companiile de prelucrare a tevilor pot acum indoi, masura si regla intr-o singura etapa.


Despre Schwarze-Robitec GmbH
Fondata in 1903, Schwarze-Robitec se situeaza intre expertii de talie internationala din domeniul utilajelor de indoit tevi/tuburi. Avand sediul central in Cologne, specialistul in utilaje de indoire la rece are in prezent 120 angajati. Compania este prezenta pe plan mondial prin intermediul partenerilor sai. In 1977, Schwarze-Robitec a produs prima masina CNC pentru indoirea tevilor. De atunci, au fost vandute pana in prezent peste 2300 masini, multe dintre acestea folosite in productie de mai bine de 30 de ani. Pe langa masinile de indoit tevi/tuburi si unelte de indoire, gama furnizata de Schwarze-Robitec mai include masini de perforare a tevilor/tuburilor, sisteme si solutii de masurare pentru tehnologii speciale. Fara exceptie, lista de referinte a Schwarze-Robitec include producatori de renume din industria automobilelor, sectorului energetic si al constructiilor navale. Mai multe informatii despre Schwarze-Robitec sunt disponibile online, la www.schwarze-robitec.com 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video