Raspunsul Industriei Cuprului la aparitia noului superbug NDM-1

75 vizualizari
cupru
Distribuie pe

Referitor la materialul suprafetelor atinse des confectionate din cupru, studiile effectuate cu indrumarea Universitatii Southampton atrag atentia asupra faptului, ca utilizarea acestui metal in spitale ar putea fi o masura utila in combaterea enterobacteriilor - cum ar fi E. coli – sau grupa recentei New Delhi Metallo -1, producatoare de beta lactamaza. 

Studiile clinice au demonstrat eficacitatea cuprului ca material antimicrobian cu spectru larg impotriva unor microorganisme periculoase cum ar fi MRSA, C. Difficile sau E. Coli. Aceste studii clinice au continuat in Spitalul Selly Oak din Birmingham astfel ca au inlocuit suprafetele atinse des cu cupru antimicrobian. Rezultatele sunt impresionante, rata de infectie a scazut cu 90-100% pe aceste suprafete in comparatie cu alte materiale de control. 

Au urmat exemplul alte institutii de sanatate, cum ar fi Centrul modern de Fibroza Chistica (Cystic Fibrosis Centre) al Spitalului General Nordic (Northern General Hospital) din Sheffield, unde au inlocuit suprafetele atinse des cu cupru antimicrobian. 

Profesorul Keevil, directorul Unitatii de Sanatate al Mediului din cadrul Universitatii Southampton, este de parere ca cuprul ar putea juca un rol important in combaterea raspandirii NDM-1. 

„ADN-ul plasmidei transferabile contine gena aceastei enzime bacteriene noi, care bazat pe cercetarile noastre se dezintegreaza cu mare probabilitate pe suprafete din cupru" - declara el. "S-a dovedit ca bacteriile E. coli, MRSA si C. Difficile devin inactive pe suprafete din cupru, deci ar fi interesanta examinarea efectelor cuprului asupra acestei noi amenintari”. 

Noua enzima NDM-1 confera bacteriei o rezistenta cu spectru larg la antibiotice, iar gena este purtata de plasmida care o poate transmite altor bacterii, ceea ce se dezintegreaza cel mai probabil atunci cand bacteriile sunt distruse la contactul cu suprafata de cupru; ca urmare rezistenta furnizata de enzima NDM-1 nu este de natura sa fie transferata la alte bacterii, contribuind astfel la reducerea riscului de raspandire al acestui nou grup periculos de bacterii. 
 

Pentru informatii suplimentare contactati: 
Bryony Samuel 
Communications Officer 
Copper Development Association 
5 Grovelands Business Centre, Boundary Way
Hemel Hempstead, Herts HP2 7TE 
Tel: 01442 275705, Fax: 01442 275716 
Email: bryony.samuel@copperdev.co.uk
Website: www.copperinfo.co.uk/antimicrobial

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.600 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 10.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 19.925 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video