Sigiliul de calitate pentru Inteligenţă Artificială va întări valorile etice

63 vizualizari
sigiliu de calitate pentru Inteligența Artificială
Distribuie pe

Asociația germană din domeniul Inteligenţei Artificiale, care cuprinde în prezent peste 160 de companii și experți, a prezentat un sigiliu de calitate pentru Inteligența Artificială. Sigiliul este destinat să constituie o amprentă a bunei calităţi pentru abordarea responsabilă a inteligenței artificiale de către companiile germane.

Mai mult de 50 de companii au fost implicate în implementarea sigiliului de calitate. Acestea au convenit mai întâi asupra valorilor etice pe care purtătorii sigiliului trebuie să le respecte, inclusiv includerea intereselor oamenilor în centrul activităților de dezvoltare și implementare a Inteligenţei Artificiale, gestionarea sigură a datelor în conformitate cu legile privind protecția datelor și imparțialitatea bazelor de date folosite. Au fost definite măsuri pentru fiecare criteriu de calitate.
Sigiliul de calitate nu este, totuși, o garanție: companiile trebuie să semneze un angajament voluntar de a-și promite că vor respecta liniile directoare relevante.
În timp ce la început erau în discuţii posibilitățile tehnice ale  Inteligenţei Artificiale, acum problemele etice au devenit din ce în ce mai mult punctul central. În ianuarie 2019, la Universitatea Tehnică din München a fost înființat un nou institut de cercetare pentru etică în domeniul Inteligenţei Artificiale. Facebook susține inițiativa cu 6,5 milioane de euro, fără alte specificații, potrivit Universității Tehnice din München.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video