novapex

 

Sigiliul de calitate pentru Inteligenţă Artificială va întări valorile etice

sigiliu de calitate pentru Inteligența Artificială
vizualizari

Asociația germană din domeniul Inteligenţei Artificiale, care cuprinde în prezent peste 160 de companii și experți, a prezentat un sigiliu de calitate pentru Inteligența Artificială. Sigiliul este destinat să constituie o amprentă a bunei calităţi pentru abordarea responsabilă a inteligenței artificiale de către companiile germane.

Mai mult de 50 de companii au fost implicate în implementarea sigiliului de calitate. Acestea au convenit mai întâi asupra valorilor etice pe care purtătorii sigiliului trebuie să le respecte, inclusiv includerea intereselor oamenilor în centrul activităților de dezvoltare și implementare a Inteligenţei Artificiale, gestionarea sigură a datelor în conformitate cu legile privind protecția datelor și imparțialitatea bazelor de date folosite. Au fost definite măsuri pentru fiecare criteriu de calitate.
Sigiliul de calitate nu este, totuși, o garanție: companiile trebuie să semneze un angajament voluntar de a-și promite că vor respecta liniile directoare relevante.
În timp ce la început erau în discuţii posibilitățile tehnice ale  Inteligenţei Artificiale, acum problemele etice au devenit din ce în ce mai mult punctul central. În ianuarie 2019, la Universitatea Tehnică din München a fost înființat un nou institut de cercetare pentru etică în domeniul Inteligenţei Artificiale. Facebook susține inițiativa cu 6,5 milioane de euro, fără alte specificații, potrivit Universității Tehnice din München.

Adauga Comentarii

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman și pentru a preveni postarea automată de spam.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019