6 tipuri de încălzitoare care să țină de cald iarna aceasta

302 vizualizari
încălzitoare de căldură
Distribuie pe

Există multe tipuri diferite de radiatoare, o parte dintre ele enumerate mai jos. Pentru a găsi încălzitorul potrivit pentru casa sau apartamentul tău, este indicat să afli care sunt diferențele și funcționalitatea specifice fiecăruia.

Încălzitoare radiante
Un încălzitor radiant încălzește efectiv obiectele, în loc să încălzească doar aerul, așa cum fac multe alte aparate de încălzire. Acesta încălzește partea de jos a unei încăperi, făcând din podea sursa principală de căldură. Încălzitoarele radiante funcționează în mod eficient și eficace în depozite, garaje, magazii, etc.

Încălzitoare electrice
Încălzitoarele electrice au un scor mai bun decât restul încălzitoarelor la testele de eficiență, deoarece sunt 100% eficiente în convertirea căldurii din electricitate. Încălzitoarele pe bază de cărbune sau petrol convertesc doar 30% din energie în electricitate. În afară de aceasta, avantajul major al utilizării unui încălzitor electric este că nu prezintă niciun pericol pentru sănătate și există mai puține șanse ca acesta să explodeze sau să provoace un incendiu.

Încălzitoare non electrice
Atunci când vine vorba de a ne menține căldura în interior, cei mai mulți dintre noi preferă un încălzitor electric. Totuși, pentru zonele exterioare, încălzitoarele non electrice par a fi cele mai bune. Este indicat să eviți încălzitoarele care folosesc kerosen, propan lichid sau gaze naturale, pentru încălzirea în interior. Un motiv important este că acestea reduc calitatea aerului și, în al doilea rând, produc monoxid de carbon, care este dăunător pentru sănătate.

Încălzitoare pe gaz natural
Cunoscute și sub numele de încălzitoare cu GPL, acestea sunt disponibile în diferite modele și, în funcție de cerințele tale, poți selecta tipul dintr-o gamă largă. Încălzitoarele pe gaz natural sunt ideale pentru încălzirea suprafețelor mari, deoarece încălzesc aerul, nu doar obiectele.

Încălzitoare cu kerosen
Încălzitoarele cu kerosen sau încălzitoarele cu parafină sunt utilizate în principal pentru căldură suplimentară, deși sunt benefice din diverse motive. Acestea sunt folosite ca sursă de căldură de urgență atunci când se întrerupe curentul electric și sunt, de asemenea, portabile. Acestea sunt bune pentru încălzirea suprafețelor mari.

Încălzitoare cu lemne
Odată cu creșterea prețurilor la gaz, încălzirea cu lemne a crescut în popularitate. Are un farmec venit, parcă, din lumea veche și este ușor de înțeles de ce este o alegere frecventă. Acestea sunt foarte eficiente și încălzesc în siguranță o întreagă zonă fără nicio povară pe factura de electricitate, dar trebuie să ai un coș de fum. Este important de știut că un încălzitor pe lemne este mai eficient decât un șemineu obișnuit.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video