BAXI - Pompe de căldură Aer – Apă, tip split inverter

850 vizualizari
Ambient
Distribuie pe

BAXI oferă in Romania mai multe tipuri de Pompe de Căldură Aer - Apă, atât în versiune split, cât și monobloc. Pompele de căldură inverter tip split sunt disponibile atât cu unitate interioară murală (model PBS-i WH2), cât și de pardoseală (model PBS-i FS2).

În funcție de posibilitățile de instalare și alimentare cu energie, acestea pot funcționa independent, cu backup electric sau hybrid (in combinație cu o centrală termică).

Dimensionarea optimă a componentelor și controlerul electronic avansat permit pompelor de căldură BAXI să fie combinate cu sisteme de distribuție radiante, ventilo-convectoare sau radiatoare, atât în ​​timpul funcționării pe timp de iarnă, cât și în timpul verii, cu limite de operare deosebit de extinse (-20°C / +46°C).

În plus, datorită posibilității de utilizare pentru producția de apă caldă menajeră pe parcursul întregului an, pompele de căldură split BAXI pot contribui la creșterea contribuției energiei regenerabile din necesarul energetic total al clădirilor în care sunt instalate.

Eficienta energetică ridicată

- Valorile COP și EER ridicate fac pompele de căldură BAXI ideale pentru instalații noi și renovări

- Compresorul invertor DC cu modulare de la 30% la 130% permite optimizarea consumului de energie electrică la nevoile reale ale locuinței.

Pompe de căldură tip split murale BAXI PBS-i WH2

Pompele de căldură aer - apă inverter tip split din gama PBS-i WH2 oferă soluții de la puterea de 4,5 kW, pentru locuințele noi de mici dimensiuni, pană la puterea de 16 kW cu alimentare monofazată și trifazată.

p1_1combo.png

Caracteristici pompe de căldură BAXI PBS-i WH2

• compresor cu frecvență variabilă, modulare de la 30 la 130%, gaz R410A
• eficiență energetică maximă
• încălzire, răcire și preparare de apă caldă menajeră
• apă caldă menajeră pană la 60 °, funcționare pană la o temperatură exterioară minimă de -20 °C
• manager de sistem integrat, pregătit pentru racordare la o centrală termică (versiune H) sau pentru controlul rezistențelor electrice suplimentare integrate (versiunea E)
• poate fi conectat la termostatul modulant cu WiFi integrat Baxi MAGO pentru controlul prin internet al încălzirii și răcirii. (disponibil opțional)
• gestionarea unei zone de amestec secundare cu termostat suplimentar
• INCLUDE pompă de circulație cu eficiență ridicată, vas de expansiune 8 l, manometru, debitmetru, sondă externă • alimentare monofazată 230V (model 4-6-8-11-16) sau trifazată 400V (model 11-16)
• INCLUDE un sistem anti-condens pentru unitatea interioară

Există soluții disponibile atât cu rezistențe electrice integrate, cât și cu posibilitate de racordare la o centrală termică, care pot fi controlate prin intermediul managerului de sistem al unității interioare PBS-i.

p2_1_2p2_2

Caracteristici standard pompe de căldură BAXI PBS-i WH2

• Încălzirea, răcirea ambientelor și prepararea apei calde menajere (valvă cu 3 căi și sondă de temperatură pentru boiler disponibile opțional)
• Funcționare cu ajutorul termostatelor On / Off
• Comutarea iarnă / vară este posibilă de la panoul de comandă sau prin intermediul unui contactor exterior (pentru întrerupătoare externe cu cheie sau sisteme de automatizare rezidențiale - Smart Home)
• Modularea temperaturii de încălzire cu curbe climatice (sondă externă inclusă) sau la punct fix, răcire la punct fix
• Gestionarea unei zone directe de încălzire sau răcire
• Gestionarea rezistențelor electrice integrate (versiunea E) pe 2 nivele de putere
• Gestionarea centralei termice integrate in sistem (versiunea H) • Este posibilă acumularea de energie termică in perioadele de producere a energiei electrice cu panouri fotovoltaice sau cu tarif redus in rețea (necesită un Manager de Energie extern).

p3_combo

Racordarea unei pompe de căldură hybrid BAXI la o centrală termică de backup

p3_3_2

p4_1_4

p4_2

Pompe de căldură tip split de pardoseală BAXI PBS-i FS2

Pompele de căldură de tip split BAXI PBS-i FS2 permit prepararea apei calde menajere cu ajutorul boilerului integrat de 177 litri.

FS2 cu unitate dublă

Caracteristici pompe de căldură BAXI PBS-i FS2

◦ compresor cu frecvență variabilă, modulare de la 30 la 130%, gaz R410A
◦ eficiență energetică maximă
◦ încălzire, răcire și preparare de apă caldă menajeră ◦ apă caldă menajeră pană la 60 °, funcționare pană la o temperatură exterioară minimă de -20 °C
◦ unitate interioară PBS-i FS2 cu boiler incorporat pentru apă caldă menajeră de 177 litri
◦ poate fi conectat la Baxi Mago (disponibil opțional) pentru controlul de la distanță al încălzirii și răcirii
◦ gestionarea unei zone de amestec secundare cu termostat suplimentar
◦ versiunea H pregătită pentru racordare la o centrală termică în sisteme hibrid
◦ versiunea E cu rezistențe electrice integrate cu 2 trepte
◦ INCLUDE pompă de circulație cu eficiență ridicată, vas de expansiune 8 l, manometru, debitmetru, sondă externă
◦ alimentare monofazată 230V (model 4-6-8-11-16) sau trifazată 400V (model 11-16)

p5_3

p6_1

Integrare hidraulică „Plug & play”

Pompele de căldură PBS-i FS2 integrează un sistem de control al generatorului auxiliar:
- Modelele E sunt echipate cu rezistență electrică de backup (monofazată sau trifazată) în 2 trepte
- Modelele H sunt echipate cu conexiuni pentru o centrală termică auxiliară de backup (sistem hybrid)

Controlul protecției anti-îngheț

Managerul de sistem al PBS-i FS2 garantează protecția împotriva înghețului dacă temperatura apei din pompa de căldură scade prea mult, prin activarea dispozitivului de protecție integrat.

Dispozitivul funcționează astfel:
• în cazul temperaturii apei sub 5 ° C, pornește pompa de circulație;
• în cazul temperaturii apei sub 3 ° C, începe integrarea generatorului auxiliar;
• în cazul temperaturilor apei peste 10 ° C, integrarea se oprește și pompa de circulație continuă să funcționeze pentru o perioadă scurtă

Producția de apă caldă cu funcție de protecție anti-legionella

Managerul de sistem al PBS-i FS2 gestionează, la cererea sondei imersate în rezervorul de apă caldă menajer, producția de ACM cu ajutorul pompei de căldură și, dacă este necesar, activează integrarea generatorului auxiliar. Cererea de producție pentru apă caldă menajeră are loc dacă temperatura apei din rezervorul de stocare a apei calde menajere este mai mică decât temperatura setată și astfel valva cu 3 căi, amplasată în interiorul unității interioare FS2, deviază fluxul de apă către rezervorul de ACM.

Generatorul integrat, cazanul sau încălzitorul electric, pot interveni la producerea de apă caldă în următoarele moduri:

1 - Când după un timp definit de un parametru, pompa de căldură nu a adus acumularea la temperatura setată, generatorul auxiliar intervine;

2 - Ori de câte ori există o solicitare de ACM, pompa de căldură și integrarea auxiliară sunt activate simultan pentru a produce apă caldă menajeră.

Managerul de sistem al PBS-i FS2 verifică, de asemenea, starea de “sănătate” a rezervorului de apă împotriva proliferării bacteriei legionella prin activarea automată a ciclurilor de dezinfectare care duc apa la o temperatură peste 65 °C.

Gestionarea unor instalații complexe

Managerul de sistem al pompei de căldură PBS-i FS2 poate controla instalații cu configurații complexe, cum ar fi:

01 - Un circuit de încălzire directă

02 - Un circuit de încălzire directă + un boiler ptr apă apă caldă menajeră

03 - Un circuit de încălzire directă + un circuit de încălzire în pardoseală cu valvă de amestec

04 - Un circuit de încălzire directă + un boiler ptr apă apă caldă menajeră + un circuit de încălzire în pardoseală cu valvă de amestec

05 - Un circuit direct de încălzire prin pardoseală 0

6 - Un circuit direct de încălzire prin pardoseală + un boiler ptr apă caldă menajeră

p7_1

p7_2

 

Termostatul inteligent BAXI MAGO

Noile pompe de căldură de tip split BAXI PBS-i WH2 și PBS-i FS2 pot fi conectate la un termostat modulant cu WiFi BAXI MAGO pentru controlul prin Internet al încălzirii, răcirii și producției de apă caldă menajeră, dar și un control detaliat al consumurilor de energie ale locuinței.

p8_combo

În plus, datorită utilizării unui protocol de comunicare tip R-bus cu placa electronică a pompei de căldură, termostatul permite reglarea și verificarea prin Internet a mai multor parametri de funcționare (pante climatice, presiune din sistem, erori și avarii, etc).

Caracteristici Baxi Mago

▪ Cronotermostatul modulant cu Wi-Fi integrat Baxi Mago se conectează direct la router-ul de Internet al locuinței, fără a fi necesare alte dispozitive

▪ Control de la distanță al funcționării pompei de căldură prin intermediul unei aplicații dedicate pentru telefon și tabletă (iOS și Android)

▪ Este posibilă conectarea uneia sau mai multor locuințe pentru reglarea temperaturii ambientului și a apei calde conform unor programe personalizate, reglarea pantelor climatice, afișarea consumurilor, vizualizarea parametrilor de funcționare, diagnosticarea avariilor, etc.

▪ Gestionarea mai multor dispozitive: există posibilitatea ca mai multe persoane să interacționeze cu cronotermostatul

▪ Programarea rapidă permite crearea facilă a un program bazat pe obiceiurile utilizatorului, folosind câteva întrebări simple

▪ Compatibilitate cu Google Assistant și Amazon Alexa pentru controlul cu comandă vocală.

 

Despre BDR Thermea

BDR Thermea Group, al treilea grup european producător de soluții pentru încălzire și climatizare cu sediul în Apeldoorn (Olanda), este proprietarul mai multor mărci cunoscute din domeniul încălzirii, printre care BAXI, De Dietrich, Remeha, Brötje, Chappée și Baymak.

Grupul are o cifră de afaceri de circa 1,8 miliarde Euro, peste 6.700 de angajați în Europa și operează în 102 țări la nivel global, ocupând poziții de top în numeroase piețe, printre care Italia, Marea Britanie, Franța, Spania, Olanda, Cehia, Polonia, Ungaria, Grecia, Ucraina și Rusia, dar și din America de Sud sau China.

BDR Thermea Group a deschis în Aprilie 2018 o filială în București, având ca obiectiv dezvoltarea și susținerea mărcilor sale în Romania, o piață importantă și strategică în domeniul încălzirii.

Importul produselor BAXI în Romania se realizează prin intermediul unei rețele de parteneri comerciali autorizați: AMIRIS Invest SRL – Brașov, GRUMTECH SRL - Piatra Neamț, RADOX SRL – București, SECPRAL Pro Instalații SRL – Cluj-Napoca, SIMODOR Grup SRL – Alba Iulia și SIMPLEX Trade Investment SRL – București.

Datele de contact ale filialei sunt:
BDR Thermea România SRL
Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 5-7, Metroffice A2, Parter, 13a
Sector 2, 020335 București
Telefon:    0374-424.800
Email: office@bdrthermea.ro
Internet:  www.bdrthermea.ro, www.baxi.ro

p9

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video