Grupul Ariston înregistrează o creștere semnificativă (+37,6%). Maurizio Brusadelli va deveni CEO în luna august

61 vizualizari
Ariston
Distribuie pe

Grupul Ariston înregistrează o creștere semnificativă (+37,6%) și marje excelente (9,6% EBIT ajustat) în T1 2023, susținute de soluțiile regenerabile

Maurizio Brusadelli va deveni CEO în luna august, succedându-i lui Laurent Jacquemin
 

  • Venituri nete de 760 de milioane de euro, o creștere globală de 37,6% în comparație cu T1 2022 (+7% pro-forma) 
  • EBIT ajustat s-a ridicat la 73 milioane de euro, în creștere cu 46,0% față de T1 2022
  • Flux de numerar liber la -36 milioane de euro, față de -45 milioane de euro în T1 2022
  • Datorie netă  de 631 milioane de euro, ca urmare a ieșirii de numerar pentru achiziția Wolf-Brink (fostă „CENTROTEC Climate Systems”) și a alimentării anticipate sezoniere a capitalului de lucru net.
  • Retragerea lui Laurent Jacquemin din funcția de director general începând cu data de 27 iulie - va rămâne în Consiliu ca membru neexecutiv.
  • Maurizio Brusadelli desemnat candidat la funcția de director general, numirea fiind așteptată pe 3 august.

 

„Culegem roadele investițiilor noastre: decizia de a ne concentra în continuare asupra surselor regenerabile de energie dă rezultate și beneficiem de parteneriatul solid cu noii noștri colegi de la Wolf și Brink”, a comentat Paolo Merloni, președinte executiv.

„În ceea ce privește succesiunea la funcția de director general, îl cunosc pe Laurent Jacquemin de peste 30 de ani și am o admirație profundă pentru umanitatea și generozitatea sa, pe lângă calitățile sale manageriale. Vreau să-mi exprim recunoștința pentru devotamentul său față de Ariston și sunt încântat că va rămâne în Consiliul de Administrație ca membru neexecutiv. Aștept cu nerăbdare să îi urez bun venit lui Maurizio Brusadelli în calitate de nou CEO al Grupului Ariston. Maurizio aduce la Ariston competențele profesionale, manageriale și umane demonstrate în lunga sa carieră și în primele sale interacțiuni cu noi. Se poate baza pe o echipă de management de nivel internațional, pe competențele și pasiunea celor peste 10.000 de oameni care fac parte din Grupul Ariston și sunt sigur că această combinație va fi extrem de benefică pentru tendința noastră de creștere accelerată, durabilă și profitabilă.
La final, un cuvânt de mulțumire pentru echipa care a gestionat procesul de succesiune în conformitate cu cele mai bune practici de guvernanță corporativă, asigurând calitatea, confidențialitatea și creând toate condițiile pentru o tranziţie fără probleme.”

„Mă pregătesc pentru o nouă etapă a vieții mele, pe care aş vrea să o dedic activităţilor umanitare non-profit și în care sper să petrec mai mult timp alături de familie. În acelaşi timp, aș vrea să spun că sunt mândru de ceea ce a realizat Grupul Ariston până acum. Datorită implicării unei echipe extraordinare, am reușit să ne dezvoltăm și să ne extindem compania și vom continua să creștem împreună”, a adăugat Laurent Jacquemin, director general.  

„Cred că alegerea lui Maurizio Brusadelli ca succesor al meu este cea mai bună alegere și îi doresc succes în funcție. În cele din urmă, aș dori să le mulțumesc președintelui executiv Paolo Merloni și președintelui onorific Francesco Merloni pentru sprijinul, încrederea și prietenia lor, precum și pentru cei peste treizeci de ani de colaborare fructuoasă.”

Consiliul de administrație al Ariston Holding N.V. (MTA/EXM; simbol Bloomberg: ARIS IM) s-a întrunit și a aprobat publicarea de informații financiare periodice suplimentare pentru trimestrul care încheiat la 31 martie 2023 („T1 2023”).

REZULTATELE CONSOLIDATE DIN PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2023

Veniturile nete s-au ridicat la 759,7 milioane de euro, o creștere de 37,6% față de 552,1 milioane de euro în primul trimestru din 2022.

Cea mai mare creștere a fost înregistrată în Europa, în divizia Confort termic, având în vedere și achiziția Wolf-Brink („CENTROTEC Climate Systems” în comunicatele de presă anterioare), care a permis Grupului să valorifice oportunitatea creată de cererea crescută de soluții durabile în Germania și pe alte piețe europene cheie.

ariston

Schimbul valutar a contribuit cu +1%, în timp ce rezultatele consolidate pentru întregul trimestru ale companiei Wolf-Brink, recent achiziționată, au reprezentat un plus de 34,1%. Pentru o mai bună evaluare a tendințelor de bază ale pieței, merită menționat faptul că creșterea pro-forma (incluzând Wolf-Brink și în 2022) s-a ridicat la 7%.

Rezultatul EBITDA a ajuns la 97,3 milioane de euro, în creștere cu 44,6% față de 67,2 milioane de euro în T1 2022, în timp ce EBIT s-a situat la 70,4 milioane de euro, în creștere cu 51,2% față de 46,6 milioane de euro în T1 2022.

Aceste marje sunt, de asemenea, prezentate într-o formă ajustată, care este mai potrivită pentru a evalua tendința operațiunilor regulate, cu excluderea costurilor sau veniturilor care nu sunt reprezentative pentru acestea; cele mai semnificative ajustări pentru această perioadă sunt legate de unele costuri de redresare după inundarea a două fabrici în septembrie 2022 și - numai la EBIT - amortizarea alocării prețului de cumpărare aferent achizițiilor anterioare.

EBITDA ajustat s-a ridicat la 98,6 milioane de euro, o creștere de 40,6% față de 70,1 milioane de euro în primul trimestru din 2022, cu o creștere a marjei la veniturile nete de la 12,7% la 13,0%.

EBIT ajustat s-a ridicat la 73,1 milioane de euro, în creștere cu 46,0% față de 50,1 milioane de euro în primul trimestru din 2022. Marja corespunzătoare veniturilor nete a crescut de la 9,1% la 9,6% datorită normalizării unor elemente de cost (logistică, energie) și inițiativelor de stabilire a prețurilor din 2022, alături de o performanță remarcabilă din partea Wolf-Brink.

Fluxul de numerar liber în perioada vizată s-a ridicat la -35,9 milioane de euro, față de -45,5 milioane de euro în T1 2022. Îmbunătățirea este asociată cu un EBITDA mai mare și o absorbție mai mică din capitalul circulant net, parțial compensată de cheltuieli de capital mai mari și o variație stabilă a „altor active și pasive”, comparativ cu cifra puternic pozitivă din T1 a anului trecut.

Îndatorarea financiară netă la sfârșitul perioadei de raportare (calculată în conformitate cu recomandările ESMA 32-382-1138) a trecut de la 60,2 milioane de euro numerar net la 630,5 milioane de euro datorie netă, din cauza fluxului de numerar negativ și mai ales a ieșirii de numerar, la 2 ianuarie 2023, legată de achiziția Wolf-Brink.

În scopuri comparative, aplicând metoda de calcul utilizată înainte de adoptarea recomandărilor ESMA, poziția financiară netă a trecut de la 98,9 milioane de numerar net la 592,8 milioane de euro datorie netă. Principalele diferențe constau în includerea de către ESMA - printre pasive - a opțiunilor de vânzare și de cumpărare legate de achiziții și în neutralizarea raportării pozitive la piață a instrumentelor derivate.

SUCCESIUNEA ÎN FUNCȚIA DE DIRECTOR GENERAL

Consiliul de administraţie a luat act, de asemenea, de retragerea lui Laurent Jacquemin din funcția de CEO, începând cu 27 iulie 2023, din motive personale.

În conformitate cu procedurile de planificare a succesiunii din cadrul grupului, compania l-a identificat pe Maurizio Brusadelli drept noul candidat la funcția de CEO. Domnul Brusadelli se va alătura Grupului Ariston în calitate de director general începând cu 19 iunie 2023.

De asemenea, Consiliul a hotărât să îi ofere lui Laurent Jacquemin un pachet de menținere în funcție pentru a sprijini procesul de tranziţie și pentru a-i asigura prezența în continuare în cadrul Consiliului ca membru neexecutiv.

În conformitate cu reglementările aplicabile și cu statutul societății, Consiliul de Administrație a dat mandat președintelui executiv Paolo Merloni să convoace o Adunare Generală Extraordinară pe 27 iulie 2023, pe ordinea de zi aflându-se și numirea lui Maurizio Brusadelli în calitate de director executiv și numirea lui Laurent Jacquemin în calitate de director neexecutiv.

După Adunarea Generală a Acționarilor, Consiliul de Administrație va proceda la numirea lui Maurizio Brusadelli în funcția de CEO în cadrul reuniunii sale din 3 august 2023.

Consiliul a luat act, de asemenea, că numirea a încă unui membru de sex masculin reprezintă o abatere temporară de la politica de diversitate a companiei, așa cum se menționează în articolul 5.1, și se angajează să corecteze situația într-un interval de timp rezonabil.

Începând de la data acestui anunţ, Laurent Jacquemin deține 309.090 de acțiuni ordinare ale Grupului Ariston.
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video