Principalele motive pentru care proprietarii ar trebui să treacă la căldura radiantă.

295 vizualizari
Principalele motive pentru care proprietarii ar trebui să treacă la căldura radiantă.
Distribuie pe

    În aceste vremuri când prețurile la energie sunt ridicate, este important ca proprietarii de case să ia în considerare modalități alternative de a economisi energie. Deoarece sistemele noastre de aer condiționat și de încălzire folosesc majoritatea energiei, acestea reprezintă un loc bun de pornire.

    În mod tradițional, sistemele de încălzire și răcire sunt amplasate într-o singură locație centrală. Aerul este adus la temperatura dorită la sursa aparatului. Apoi, aerul încălzit sau răcit este pompat spre camerele din acasă prin rețeaua de conducte. Acest sistem este extrem de funcțional; cu toate acestea, datorită proiectării sale, este foarte sensibil la pierderea de energie.

   Încălzirea radiantă este practic o tehnologie pentru încălzirea zonelor interioare și exterioare, printr-o metodă mai restrânsă. Este metoda utilizării intenționate a principiilor căldurii radiante pentru a transfera energie radiantă de la o sursă de căldură care emite un obiect. Sisteme de încălzire tradiționale cu aer forțat împing aerul în întreaga casă. În timp ce acest aer circulă prin conductă, căldura se pierde. Această problemă poate fi agravată de scurgeri sau obstrucții în canalizarea rezidențială. Potrivit Departamentului pentru Energie, canalizarea defectuoasă poate fi responsabilă pentru până la 10% din consumul de energie al unei locuințe.

incalzire radianta

 Încălzirea radiantă ca energie alternativă

  În ultimii ani, au fost dezvoltate sisteme care diferă de sistemele tradiționale de încălzire forțată cu aer. Un astfel de sistem de încălzire rezidențială este încălzirea radiantă. Încălzirea radiantă oferă confort la sursa dorită; prin urmare, nu există pierderi de energie, deoarece aerul încălzit este livrat în locația dorită.

  Sistemele de încălzire radiante sunt instalate sub podele, în pereți și deasupra tavanelor. Ele furnizează căldură direct în camera dorită. Căldura radiantă pe care o furnizează este similară cu acea căldură pe care o persoană o simte atunci când stă lângă un foc. Aceste sisteme prezintă o serie de avantaje distincte pentru sistemele  tradiționale de încălzire cu aer forțat.

 Încălzirea radiantă este mai eficientă din punct de vedere energetic

  Conform unui studiu realizat de Societatea Americană de Ingineri de Încălzire, Refrigerare și Climatizare și Universitatea de Stat din Kansas, încălzirea radiantă este cu cel puțin 25% mai eficientă decât sistemele tradiționale de încălzire. Această economie de energie poate duce la economii bănești substanțiale mai ales în perioada de iarnă. Încă o dată, marea majoritate a acestor economii de energie este rezultatul faptului că sistemele de încălzire radiante nu se bazează pe conducte și, prin urmare, nu pierd energia care transferă aer încălzit în locația dorită.

 Mai potrivite pentru proiectele de casă

  Un alt mare avantaj al faptului că sistemele de încălzire radiante nu se bazează pe conducte este spațiul suplimentar pe care îl vei avea în casa ta. Nu trebuie să faceți loc radiatoarelor mari, inestetice, ventilatoarelor, unităților de bază și a altor dispozitive tradiționale. Dacă construiți o casă nouă, sistemele de încălzire radiante vă oferă o flexibilitate finală.

 Calitate îmbunătățită a aerului din interior

  Conform unor statistici, o gospodărie din patru creează aproximativ patruzeci de kilograme de praf pe an. Acest praf este vehiculat pe întreaga conductă a locuinței de aproximativ șase până la șapte ori pe zi. Dacă nu sunt întreținute corect, murdăria, praful și alți alergeni se pot acumula rapid până la niveluri nesănătoase. Acest lucru poate determina oamenii să aibă probleme pulmonare, mai ales dacă au deja probleme de alergie. Încălzirea radiantă, nebazându-se pe conducte, elimină acumularea de praf. Ca atare, este sistemul de încălzire preferat pentru persoanele care au probleme pulmonare sau care sunt foarte sensibile la alergeni.

 Mai multe niveluri uniforme de confort

  Toată lumea a avut experiență cu natura inconsistentă a sistemelor de încălzire cu aer forțat. Deoarece aerul cald sau rece trebuie să intre în cameră printr-un orificiu de aerisire, zona cea mai apropiată de aerisire se află la o temperatură care este semnificativ diferită de zona care este cea mai îndepărtată de aerisire.

  Sistemele de încălzire radiante furnizează un nivel de confort uniform în toate spațiile de locuit. Acest lucru se datorează faptului că sistemul este instalat pe întreaga suprafață a camerei, mai degrabă decât într-un singur punct, cum ar fi o aerisire. Această acoperire completă a suprafeței încălzește întreaga cameră simultan. În plus, pentru casele care au suprafețe relativ reci, precum piatră sau gresie, sistemul de încălzire radiant poate face aceste alegeri ale pardoselilor mai confortabile.

 Sistem de acțiune rapidă și silențioasă

  Sistemele de încălzire radiante diferă, de asemenea, de sistemele tradiționale, prin faptul că sunt mai sensibile. De asemenea, încălzirea radiantă nu mărește zgomotele ambientale ale casei tale. Ambele caracteristici unice îți îmbunătățesc în mod substanțial spațiile de locuit interioare. Dacă o cameră este mai rece decât confortabilă, încălzirea radiantă restabilește rapid nivelul de confort cu căldură directă la sursă. Pornirea sistemului nu va provoca zgomot neplăcut de fundal. În final, încălzirea radiantă are multe avantaje semnificative față de sistemele tradiționale de încălzire cu aer forțat. Fiecare familie are nevoi unice și fiecare casă este diferită. Unele ar putea fi în continuare mai bine deservite de sistemele de încălzire tradiționale, dar toată lumea ar trebui să acorde o încălzire radiată considerabilă. Sunați un contractant de încălzire profesional pentru a afla mai multe, pentru a decide dacă încălzirea radiantă este alegerea potrivită pentru dvs.

 

Articol preluat, tradus și modificat: https://contractor-articles.footbridgemedia.com/heating/90/reasons-homeowners-switch-to-radiant-heating.html

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 300 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 160 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.440 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 670 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video