novapex

 

Au inceput inscrierile pentru concursul International VELUX Award 2018

VELUX Award 2018
vizualizari

Ești student la arhitectură și pasionat de studiul luminii naturale? Participă la concursul International VELUX Award 2018 cu tema „Lumina de mâine” și ai șansa să arăți lumii cum vezi tu rolul luminii naturale în arhitectură.

Competiția International VELUX Award 2018 provoacă studenții din întreaga lume să exploreze tema luminii naturale ca o importantă disciplină în arhitectură și să creeze o înțelegere mai profundă a acestei surse de energie, lumină și viață.

“International VELUX Award 2018 este o mare oportunitate pentru studenți, pentru că astfel se pot familiariza cu conceptul de concurs în domeniul arhitecturii. Scopul nostru este să îi provocăm pe viitorii arhitecți ai luminii naturale, să le inspirăm explorările creative legate de modelarea luminii naturale în clădiri”, spune Per Arnold Andersen, coordonatorul International VELUX Award.

Juriu internațional, format din arhitecți de top
În iunie 2018, un juriu internațional format din arhitecți de top și reprezentanți ai UIA (Uniunea Internațională a Arhitecților) se va reuni pentru a analiza toate proiectele înscrise online și vor desemna câte cinci câștigători pentru fiecare dintre cele două categorii. Cei zece câștigători își vor prezenta ulterior proiectele în fața juriului care va alege câștigătorul global pentru fiecare dintre cele două categorii.

Omar Gandhi, membru al juriului la ediția din 2016, apreciat ca fiind unul din cei mai buni 20 de arhitecți din lume de către revista „Wallpaper”, oferă acest sfat prețios viitorilor participanți: „Aruncați o privire în comunitatea voastră, nu într-un loc cu pretenții sau în cealaltă parte a lumii. Uitați-vă în interiorul comunității voastre, fie că locuiți în suburbii, la oraș sau la țară. Întrebările și problemele de zi cu zi au nevoie de răspunsuri, iar pentru aceste răspunsuri, juriul va aprecia o astfel de investigație naturală, reală și onestă.”

Toate proiectele câștigătoare vor fi recompensate cu sume de până la 30.000 de euro, iar câștigătorii vor fi premiați în cadrul unui eveniment care va avea loc în octombrie 2018.

Cum poți participa
Pentru a participa trebuie să fii student la o Universitate de Arhitectură, să te înregistrezi pe iva.velux.com până pe 1 aprilie 2018 și să trimiți proiectul tău în care explorezi tema luminii naturale până pe 15 iunie 2018.

Proiectele, susținute obligatoriu de îndrumarea unui tutore, pot fi înscrise în una din cele două categorii: lumina naturală în clădiri și explorări ale luminii naturale.

Cea mai importantă competiție dedicată studenților la arhitectură
Organizat pentru prima oară în 2003, o dată la doi ani, concursul International VELUX Award 2018 a ajuns cel mai mare de acest gen dedicat studenților la arhitectură. Până acum, 4500 de echipe de studenți din peste 60 de țări au participat de-a lungul anilor, iar juriile au numărat nu mai puțin de 30 de arhitecți de top din toată lumea.

La ediția IVA 2012, o echipă de studenți arhitecți din România, formată din Ovidiu Mihuțescu, Andrei Lazăr, Radu Dorgo și Adrian Mihai, îndrumați de către arh. Bogdan Demetrescu, de la Universitatea Politehnică din Timișoara, a câștigat mențiune „Interactive Natural Light Source”, cu un proiect de iluminat natural ce se adresa scărilor întunecoase din majoritatea blocurilor de locuit. Soluția propusă era alcătuită dintr-un dispozitiv exterior, care urmărea și concentra razele solare, și un tub care distribuia lumina naturală în interiorul scării. Locatarii acestor blocuri pot interacționa direct cu tubul de lumină, iar prin atingerea acestuia se modifică distribuția și cantitatea de lumină naturală din spațiul interior.

Vezi toate proiectele câștigătoare, informații despre mecanismul de participare și înregistrare pe siteul IVA: http://iva.velux.com

www.facebook.com/VELUXRomania
https://www.youtube.com/user/VELUXRomania
www.instagram.com/veluxromania
#veluxromania #povestidinmansarde #momentvelux #velux20

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

ajutor instalator

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019

 

Licitatii

Licitatii banner Article

 

Valoarea estimata:11000
Data publicarii: 26.10.2020
Valoarea estimata:92436
Data publicarii: 23.10.2020
Valoarea estimata:
Data publicarii: 23.10.2020
Valoarea estimata:3000
Data publicarii: 23.10.2020