Neil LEWIS va prezenta proiectul inovator Everyman Theatre la Forumul SHARE Bucuresti 2017

73 vizualizari
Contractor 2017
Distribuie pe

FORUMUL SHARE BUCHAREST 2017 are deosebita placere de a anunta prezenta domnului Neil Lewis, in calitate de guest speaker, in cadrul Expo- conferintei CONTRACTOR.

Inginerul Neil Lewis, Managing Director la Waterman Building Services, Marea Britanie, va prezenta proiectul inovator Everyman Theatre din Liverpool, la expo-conferinta internationala CONTRACTOR - conferinta dedicata inginerilor instalatori- parte a Forumului International de Arhitectura si Inginerie SHARE Bucuresti. Cel mai mare eveniment dedicat arhitectilor, inginerilor si contractorilor va avea loc pe 21-22 martie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Neil Lewis va vorbi despre istoria si dezvoltarea Teatrului Everyman de la originile sale de capela, in anul 1837, pana la renasterea sa ca marele castigator al premiului Stirling in 2014 si va descrie succesul sau de cladire sustenabila pe plan social si mediu inconjurator. Neil va explica beneficiile unui auditoriu ventilat natural, materiale reciclate, utilizarea CHP, iluminat cu LED-uri si colectarea apei de ploaie.
Neil si-a inceput cariera acum 40 de ani ca inginer de proiectare ucenic si de atunci a ramas in MEP Design and Consultancy Services. A devenit membru al CIBSE si inginer expert in 1999. El a fost numit Managing Director al Waterman Building Services cu 6 ani in urma, divizia de consultanta servicii de constructii a Grupului Waterman, o companie internationala in care sunt angajati aproximativ 1300 de persoane. Neil a fost pasionat de un design cu energie redusa de-a lungul carierei sale si a tinut prelegeri pe aceasta tema pentru CIBSE, RIBA si COB.

Castigator al premiilor Sterling Award in 2014, CIBSE Cea mai performanta cladire, Leisure and overall winner2016 - renovarea Teatrului Everyman a fost recunoscuta pentru nivelul ridicat de satisfactie al utilizatorilor si confort, oferind in acelasi timp performante remarcabile cladirii.

De la bun inceput, New Everyman Theatre a avut cerinte foarte definite de la client in ceea ce priveste mediul intern si consumul de energie. Cladirea trebuie sa aiba consumul redus de energie, incorporeaza tehnologii durabile si a realizat o evaluarea EXCELENT BREEAM.

"In acest scop, am lucrat foarte mult pentru a proiecta o sala de spectacole care ar putea functiona in mod natural, folosind flotabilitatea aerului cald al publicului ca principala forta motrice pentru miscarea aerului. Am proiectat un plenum de intrare cu o inaltime scazuta, care sta sub teatru cu 4/2,5 m latime si cosuri de fum inalte de 5 m la acoperis pentru a ajuta directionarea aerului prin auditoriu. Se combina aceasta abordare eficienta a energiei cu o caldura combinata cu centrala electrica (CHP) pentru a genera energie electrica; am reusit sa oferim o cladire evaluata Band B EPC, care este cu 20% sub cerintele actuale de energie in reglementarile din domeniul constructiilor.
Panouri fotovoltaice montate pe acoperis se adauga la acreditarile sustenabile ale cladirii, oferind o economie suplimentara de carbon de 52 de tone, pe durata de viata a panourilor"-
au spus inginerii.

Alte caracteristici includ zonele din fata si din spate ale cladirii ventilate predominant natural, cu controale automatizate avansate pentru a servi instalatiile de iluminat si a reduce castigurile de caldura interne si consumul de energie, ceea ce a insemnat o cladire fara racire, cu exceptia pivnitelelor-bar si salii de server IT care au nevoie de o clima speciala.

Un exercitiu post-ocupational sezonier a fost efectuat dupa finalizarea cladirii in iarna si vara anului 2014, pentru a ajuta reglarea modului in care performanta cladirii atenueaza mediului intern.

Premii:
RIBA Best Building of the Year NW
RIBA National NW Award
RIBA Stirling Prize 2014 Best New
Building of the Year
Civic Trust Awards 2015
CIBSE Building Performance Awards:
Project of the Year – Leisure
Building Performance Champion of the Year

Forumul SHARE , cel mai amplu eveniment adresat arhitectilor, inginerilor si contractorilor, din prima parte a anului, va avea ca teme: arhitectura de interior si confortul ambiental, arhitectura peisagistica si de infrastructura, sticla in arhitectura, proiectarea structurilor si fatadelor de sticla. Evenimentul este organizat de ABplus events si Ordinul Arhitectilor din Romania.

Pentru inscrieri si Informatii despre cele 4 conferinte din cadrul forumului consultati urmatoarele pagini www.share-architects.com si www.iegis.eu, www.ielaud.ei, www.ieglass.eu, www.contractor.com.ro.

InstalNews.ro este partener media al evenimentului.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video