novapex

 

Suntem multumiti de calitatea renovarii cladirii?

Orizont 2020 FIT-TO-NZEB
vizualizari
Noul proiect Orizont 2020 FIT-TO-NZEB dezvoltă programe inovatoare de pregătire pentru renovarea clădirilor din perspectiva maximei eficiențe energetice în Europa de Est și de Sud
 
Fără îndoială, este o decizie grea să investiți economiile familiei în renovarea casei - în loc să cumpărați o mașină nouă sau să mergeți în vacanța de vis. Cu toate greutățile și incertitudinile legate de lucrările de modernizare, există întotdeauna un motiv de a lăsa intervenția de lungă durată pentru primăvara viitoare ... sau mai târziu. Și când vine timpul, problemele nu sunt lăsate niciodată în urmă. Din păcate, nu toate lucrările de renovare sunt la calitatea la care noi sperăm și există un motiv întemeiat pentru aceasta - în general, profesioniștii rareori au cunoștințele, abilitățile și experiența necesare pentru a realiza un proiect de renovare de calitate: unul care nu numai economisește energie, dar vă sporește confortul, aduce aer curat în interior, vă îmbunătățește sănătatea și, la sfârșit, vă face fericiți și mulțumiți, cu banii cheltuiți bine.
 
De altfel, noi, ca societate, vom continua să investim din greu în renovarea clădirilor. Știm cu toții că reducerea consumului de energie în clădirile noastre ne va ajuta să luptăm împotriva lipsei de energie, să creăm noi oportunități de angajare, să păstrăm banii în orașele noastre, să schimbăm peisajul urban și să creștem securitatea aprovizionării cu energie. Cel mai important potențial de economisire a energiei în întreaga Europă este renovarea clădirilor existente - deci, de ce să nu încercăm să obținem o valoare mai mare pentru banii pe care îi cheltuim? O valoare mai mare, în acest caz, este dată de profesioniști calificați capabili să implementeze proiecte de renovare de calitate folosind cele mai eficiente materiale, componente și tehnologii disponibile pe piață.

De asemenea, înseamnă o mai bună înțelegere a beneficiilor renovării clădirii din perspectiva economiei de energie, atât de către investitori, cât și de către locatari: procesul în care economia optimă de energie duce la beneficii financiare, de sănătate și de confort pentru noi toți.

Acesta este tocmai scopul noului proiect FIT-TO-NZEB: își propune să sporească competențele și abilitățile profesioniștilor din domeniul construcțiilor având ca scop renovarea clădirilor din perspectiva maximei eficiențe energetice în țările participante - Republica Cehă, România, Bulgaria, Italia, Croația, Irlanda și Grecia - prin programe educaționale unice, care vor contribui la calitatea și la amploarea renovării clădirilor din perspectiva economiei de energie.

Proiectul va furniza toate condițiile necesare pentru introducerea conținutului educațional pentru renovarea clădirilor din perspectiva maximei eficiențe energetice în curiculele tuturor sistemelor de formare profesională și de învățământ - universități, școli profesionale și colegii, centre de formare profesională. Acesta va utiliza infrastructura de instruire și comunicare a predecesorului său Train-to-NZEB (www.train-to- nzeb.com), care deține deja 5 centre de formare în Europa de Est și de Sud, precum și legăturile puternice cu celelalte proiecte Orizont 2020 și, mai ales, proiectul iBroad în care parteneriatele comune au dus deja la o colaborare activă.
 
În acest cadru, Fit-to-NZEB își stabilește 3 obiective foarte simple, dar extrem de ambițioase:
(1) creșterea cererii de instruire în domeniul eficienței energetice a clădirilor și mai cu seamă în renovarea clădirilor din perspectiva maximei eficiențe energetice;
(2) creșterea numărului de lucrători calificați și specialiști de-a lungul întregului lanț de lucrări de construcții;
și
(3) accelerarea renovării clădirilor existente din perspectiva eficienței energetice și sporirea calității clădirilor renovate.
Și cu ajutorul prietenilor și colegilor noștri, promitem să luptăm pentru ei cu cele mai bune cunoștințe și abilități, împingând înainte tranziția energetică a Europei.
 
Pentru informații despre proiect, noile programe și cursurile pilot oferite, vizitați site-ul  www.fit-to-nzeb.com și pagina Facebook (www.facebook.com/fit2nzeb) sau Twitter (www.twitter.com/ Fit2nzeb).

Partenerii proiectului
Center for Energy Efficiency EnEffect – Bulgaria (coordinator), www.eneffect.bg
University of Architecture, Civil Engineering and Geodesy – Sofia, Bulgaria, www.uacg.bg
SEVEn, the Energy Efficiency Center – Prague, Czech Republic, www.svn.cz
Czech Technical University in Prague, Czech Republic, www.cvut.cz/en
Association Cluster for Promoting Nearly Zero Energy Buildings (Pro-nZEB), Romania, www.pro-nzeb.ro
Technical College for Architecture and Public Works, Bucharest, Romania, www.colegiulionsocolescu.ro
Passive House Academy / MosArt Landscape Architecure Research, Ireland www.passivehouseacademy.com; www.mosart.ie
University of Zagreb, Faculty of Construction Engineering, Croatia www.grad.unizg.hr/en
Zero Energy and Passivhaus Institute for Research (ZEPHIR), Italy, www.zephir.ph
Hellenic Passive House Institute, Greece, www.eipak.org
Technical University – Vienna, Austria, www.tuwien.ac.at/en
 
Durata proiectlui: 15 June 2017 – 15 June 2019

 
FINANCING INSTITUTION:
European Unions Horizon 2020 research and innovation programme operated by the European Agency for Small and Medium Enterprizes (EASME)
 
ADDITIONAL INFORMATION:
Dragomir Tzanev |Center for Energy Efficiency EnEffect | Tel.: +359 882 493 110 | Email: dtzanev@eneffect.bg

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

ajutor instalator

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019

 

Licitatii

Licitatii banner Article

 

Valoarea estimata:
Data publicarii: 24.06.2021
Valoarea estimata:
Data publicarii: 24.06.2021