Cum să economisiți apă acasă: sfaturi pentru începători, intermediari și avansati

398 vizualizari
Cum să economisiți apă acasă: sfaturi pentru începători, intermediari și avansati
Distribuie pe

Potrivit USGS, omul obișnuit folosește 80 până la 100 de galoane de apă pentru uz casnic în interior în fiecare zi. Și având în vedere că cantitatea recomandată de apă pentru băut este de doar o jumătate de galon pe zi, hidratarea mai puțină nu este cu siguranță răspunsul pentru economisirea apei acasă.

Din fericire, există nenumărate modalități de a economisi apă în jurul casei, care vă pot ajuta să vă reduceți factura la apă, precum și impactul asupra mediului.

Dar dacă vă preocupă mai mult decât doar factura de apă, am compilat și câteva sfaturi mai avansate care vă vor ajuta să economisiți apa pe care nu o vedeți. Citiți mai departe pentru 15 moduri pentru începători, intermediari și avansati de a economisi apă în casă.

Sfaturi pentru economisirea apei pentru începători:

Primele sfaturi din această listă sunt lucruri simple, de bază, pe care oricine le poate face cu ușurință prin casă.

Închideți robinetul în timpul sarcinilor.

În timp ce vă spălați pe mâini, vase și produse, precum și în timp ce vă bărbieriți la chiuvetă, uneori pare mai ușor să lăsați apa să curgă chiar și atunci când nu o utilizați. Dar închiderea robinetului în timp ce vă spălați pe mâini sau efectuați alte sarcini poate economisi mai multă apă decât credeți. În timpul unei spălări de mână de 20 de secunde, ai putea irosi un sfert de galon de apă. Și cu toată spălarea mâinilor pe care o facem în aceste zile, asta chiar se adaugă.

Folosiți mașina de spălat vase - în mod corespunzător.

Utilizarea mașinii de spălat vase este mai durabilă decât spălarea pe mâini în majoritatea cazurilor, deoarece mașinile de spălat vase folosesc în general mai puțină apă decât spălarea pe mâini. Asigurați-vă că porniți mașina de spălat vase numai cu încărcătura completă, rulați-o pe ciclul cel mai scurt, nu rulați pre-clătirea și, dacă este posibil, folosiți o mașină de spălat vase eficientă din punct de vedere energetic (mai multe despre asta mai jos).

Rulați cicluri mai scurte pentru mașina de spălat.
În mod similar, spălați rufele pe cel mai scurt ciclu de la mașina de spălat, asigurați-vă că nu adăugați un ciclu de clătire suplimentar și folosiți apă rece ori de câte ori este posibil. Evitați și ciclul permanent de presare, deoarece folosește atât apă caldă, cât și apă rece plus o clătire suplimentară.

Schimbați-vă rutina de duș.
A face un duș lung în fiecare zi folosește mult mai multă apă decât crezi. Potrivit Jolie Skin Co, dușul american mediu durează 7,8 minute și folosește 15,8 galoane de apă. Puteți reduce această cantitate făcând dușuri mai scurte, dușuri mai rar sau spălându-vă părul mai rar.

Păstrați apă de băut în frigider.

Dacă vă treziți că rulați constant robinetul pentru a-l atinge la temperatura perfectă, rece ca gheața, luați în considerare să păstrați un ulcior cu apă în frigider, astfel încât să aveți întotdeauna apă rece la îndemână și să nu fie nevoie să deschideți robinetul.

Optimizați-vă apa de gătit.
Fierbeți niște legume? Optează pentru abur, care necesită doar un inch sau doi de apă. Și mai bine - dacă gătiți orez sau paste, fierbeți legumele într-un coș peste oală!

Gătiți paste? Utilizați cea mai mică oală care vă va găzdui tăițeii pentru a vă asigura că nu folosiți mai multă apă decât este necesar. De asemenea, economisiți o parte din apa de gătit atunci când faceți paste înainte de a le scurge și folosiți apa cu amidon pentru a înmulți sosurile și supele.

Spălați-vă hainele mai rar.
În timp ce hainele, șosetele și lenjeria de gimnastică trebuie cu siguranță spălate după fiecare purtare, orice îmbrăcăminte care nu adună transpirație, murdărie vizibilă sau orice altceva poate fi purtată din nou înainte de a o spăla. Vom lăsa aici chemările de judecată în sarcina dvs.

Sfaturi intermediare pentru economisirea apei:
Ești gata pentru următorul nivel? Iată câteva idei și proiecte de îmbunătățire a locuinței care te vor ajuta să economisești și mai multă apă.

Instalați un cap de duș cu debit redus.
Un cap de duș cu debit redus poate reduce semnificativ cantitatea de apă pe care o utilizați la duș. De exemplu, acest duș Waterpik emite 1,8 galoane de apă pe minut, în timp ce debitul mediu al capului de duș este de 2,1 galoane pe minut, conform The Shower Head Store.

Reutilizați apa gri.
Apele cenușii sunt scurgerile de apă puțin utilizate din cadă, duș sau chiuvetă. Pur și simplu puneți o găleată în chiuvetă sau în duș pentru a colecta apă suplimentară sau folosiți o găleată pentru a colecta apă înainte de a goli cada - apoi reutilizați apa udând plantele, gazonul sau mașina. Puteți face acest lucru și cu acel pahar cu apă care se învețește pe noptieră în fiecare seară.

Reparați robinetele care au scurgeri.
Potrivit Autorității de Apă Rurală a Comitatului Walker, un robinet care curge 60 de picături pe minut va risipi 192 de litri de apă pe lună și 2.304 de litri de apă pe an. Prin urmare, repararea unui robinet cu scurgeri poate economisi mult mai multă apă decât credeți.

Îmbunătățiți-vă toaleta.
Toaletele mai vechi folosesc între 3,5 și 7 galoane de apă per spălare - dar o toaletă de înaltă eficiență poate folosi chiar și 1,28 galoane pe spălare, conform EPA. Acest lucru vă poate economisi în gospodăria dvs. nesfârșite galoane de apă. Așadar, atunci când cumpărați o toaletă nouă (odată ce aveți nevoie de una, desigur), căutați o toaletă care folosește 1,28 de galoane pe apă.

Nu folosiți gunoiul - compostați resturile alimentare în schimb.

Folosirea gunoiului încorporat al chiuvetei pentru a scăpa de resturile de mâncare folosește mult mai multă apă decât ați putea crede. De exemplu, InSinkErator recomandă să rulați un jet constant de apă rece atunci când dispozitivul de eliminare a gunoiului este în funcțiune. În schimb, compostați resturile alimentare - nu numai că va reduce consumul de apă, dar va ajuta și la crearea unui sol bogat în nutrienți pentru grădina dvs. Iată ghidul nostru pentru a începe un compost în curte.

Actualizați-vă aparatele în mod responsabil.
Când vine timpul să vă înlocuiți mașina de spălat sau mașina de spălat vase, luați în considerare investiția într-un model eficient din punct de vedere al apei și al energiei. Doar nu scăpați de aparatele perfect funcționale în favoarea celor noi strălucitoare - așteptați până când aveți nevoie de o înlocuire.

Sfaturi avansate pentru economisirea apei:
Economisirea apei nu înseamnă doar economisirea apei pe care o puteți vedea sau a apei care vă afectează factura de apă. Iată câteva modalități de a economisi o tonă de apă.

Mâncați mai multe mese vegane.
A urma o dietă vegană este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poate face un individ pentru a-și reduce impactul asupra mediului - și o parte din motiv este că agricultura animală este atât de intensivă în apă.

Carnea de vită este de obicei considerată ca fiind cel mai consumator de apă, necesitând o medie de aproape 1.800 de litri de apă pentru 1 kilogram de carne de vită, ceea ce are sens, având în vedere faptul că vacile consumă până la 30 de litri de apă pe zi. Potrivit EcoWatch, apa necesară pentru 3,5 kilograme de carne de vită (adică aproximativ 10 burgeri) este aceeași cantitate de apă necesară pentru un an întreg de dușuri pentru o persoană. Dacă doriți să faceți un schimb cu impact redus, fasolea are nevoie de doar o zecime din apa de care are nevoie carnea de vită, conform unui studiu de la Universitatea Loma Linda, conform EcoWatch.

Și nu doar vacile consumă cantități excesive de apă - sunt necesari aproximativ 575 de galoane de apă per kilogram de porc și aproximativ 470 de galoane de apă sunt necesare pentru a face o jumătate de kilogram de carne de pui, potrivit Discover.

Eliminarea produselor de origine animală din dieta dvs. poate economisi mult mai multă apă decât a face dușuri mai scurte - așa că, chiar dacă nu sunteți pregătit să deveniți vegan, puteți face schimburi simple, cum ar fi să luați lapte fără lapte în loc de lapte de vacă, Dincolo de burgeri în loc de burgeri de vită și omletă de tofu în loc de ouă. Iată ghidul nostru pentru trecerea la o dietă pe bază de plante.

Cumpărați haine la mâna a doua.

Potrivit WWF, este nevoie de 20.000 de litri de apă pentru a produce 1 kilogram de bumbac, ceea ce înseamnă aproximativ un tricou din bumbac și o pereche de blugi din bumbac. Un lucru excelent pentru a reduce impactul garderobei tale este să faci cumpărături pentru îmbrăcăminte și alte textile la mâna a doua, deoarece aceasta salvează țesăturile care au fost deja cultivate din fluxul de deșeuri. Pentru a începe, consultați ghidul nostru pentru stăpânirea cumpărăturilor second-hand.

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.911 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 690 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 13.059 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video