Asociatia Planeta Verde, organizator national Contact Point in cadrul «Let`s Clean Up Europe»

280 vizualizari
PLANETA VERDE
Distribuie pe

 

Asociatia Planeta Verde a fost desemnata organizator national Contact Point in cadrul campaniei Let`s Clean Up Europe care va avea loc in Romania in perioada 8-10 mai. 

In fiecare an sunt produse milioane de tone de deseuri care ajung peste tot in mediul in care oamenii isi desfasoara activitatea de zi cu zi, cauzele acestui fenomen fiind metodele nesustenabile de productie si consum practicate in majoritatea tarilor europene.Pentru combaterea acestei probleme, dar si pentru aducerea ei in atentia publica, Saptamana Europeana pentru reducerea deseurilor coordoneaza anual o zi la nivel european de curatenie.

Let`s Clean Up Europe este o campanie de constientizare a impactului pe care deseurile il au asupra mediului si asupra oamenilor desfasurata in Europa, in cadrul careia in fiecare an este declarata o zi a curateniei europene.

Conform raportului de anul trecutLet`s Clean Up Europe, au fost implicate in campanie 23 de tari europene si au fost inregistrate peste 82 de actiuni de curatare la care au participat aproximativ 43.000 de oameni care au strans peste 20.000 de tone de deseuri. La actiunile Let`s Clean Up Europe pot participa si tarile care nu fac parte din Uniunea Europeana.

Cei care vor lua parte la aceasta campanie vor putea descoperi cat de multe deseuri sunt depozitate in cartierul lor. Acest gen de activitate le ofera participantilor sansa de a constientiza cat de importanta este problema gunoiului, dar si cat de mult pot contribui ei la schimbarea comportamentului altor oameni.

Cei care vor sa participe activ in campania de curatare de anul acesta trebuie sa isi formeze o echipa din prieteni, familie sau colegi, sa aleaga o zona pe care doresc sa o curete, sa inregistreze echipa la office@green-planet.ro impreuna cu datele de identificare: loc (oras, judet, strada/parc/padurea etc), data, numar de participanti si datele de contact ale organizatorului echipei. In perioada 8-10 mai toti cei care s-au inregistrat in campanie trebuie sa mearga impreuna cu echipa creata sa ecologizeze zona aleasa apoi sa trimita pe adresa office@green-planet.ro fotografii din zona ecologizata, inainte si dupa curatenie si un raport cu numarul de saci colectati. Asociatia Planeta Verde va transmite lista zonelor catre companiile de colectare deseuri, cu rugamintea ca acestea sa ridice sacii cu deseurile stranse de voluntari.

Asociatia Planeta Verde a participat si anul trecut la Campania Let`s Clean Up Europe, alaturi de 1.000 de voluntari care au desfasurat 65 actiuni de curatare colectand aproximativ 65 tone de deseuri.

Mai multe detalii pe www.mentineromaniacurata.ro sau pe www.ewwr.eu

CONTACT
Asociatia Planeta Verde
Persoana de contact Mihaela Papazu
E-mail office@green-planet.ro
Telefon +4 021 233 96 74 / 233 97 23 

1500 de voluntari si 11 tone de deseuri 

Asociatia Planeta Verde a fost desemnata organizator national Contact Point in cadrul campaniei Let’s Clean Up Europe care a avut loc in Romania in perioada 8-10 mai. In cele doua zile asociatia a reusit sa stranga 11.000 de tone de deseuri menajere dintre care 200 de kilograme de plastic, 300 de kilograme de hartie si 50 de kilograme de fier.

Let’s Clean Up Europe este o campanie de constientizare a impactului pe care deseurile il au asupra mediului si asupra oamenilor, desfasurată in Europa, in cadrul careia in fiecare an este declarata o zi a curateniei europene. Aceasta campanie este implementata de Comisia Europeana pentru a combate metodele nesustenabile de productie si consum practicate in majoritatea tarilor europene.
Anul acesta, in campania Let’s Clean Up Europe, au fost implicate 25 de tari europene si au fost inregistrate peste 3.000 de actiuni de curatare la care au participat aproximativ 300.000 oameni. De asemenea, au participat si tari care nu fac parte din Uniunea Europeana, cum ar fi Tunisia.

Fata de anul trecut, Asociatia Planeta Verde a reusit sa coopteze in aceasta activitate cu 50% mai multi voluntari.
In Romania, 28 de echipe au ecologizat zone preferate, alese de acestia, reusind sa se alature campaniei peste 1.500 de persoane ce au colectat peste 11 tone de deseuri. Printre zonele ecologizate se numara: zona recreationala Lunca Oltului, Covasna; rezervatia Fantanele Seculare Frumoasa, Suceava; parcul Spitalului Slatina; parcurile adiacente mai multor scoli si universităti din Bucuresti, Turda, Buzau sau Bacau; albia raului Jiu sau Parcul Circului din Bucuresti.

Asociatia Planeta Verde a participat si anul trecut la Campania Let’s Clean Up Europe, alaturi de 1.000 de voluntari care au desfasurat 65 actiuni de curatare colectand aproximativ 6.5 tone de deseuri.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.887 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.110 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.210 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video