Cea de-a sasea editie a Galei de premii de excelenta in energie - Romanian Energy Awards 2017

192 vizualizari
Romanian Energy Awards 2017
Distribuie pe


The Diplomat-Bucharest a organizat a sasea editie a ROMANIAN ENERGY AWARDS 2017 eveniment dedicat proiectelor si climatului de afaceri din domeniul energiei in Romania


Joi, 25 mai 2017, Publicatia de afaceri in limba engleza The Diplomat – Bucharest a organizat cea de-a sasea editie anuala a Galei premiilor de excelenta in energie - Romanian Energy Awards 2017, la hotelul Marriott, Constanta Ballroom, Bucuresti.
Premiile decernate in cadrul Romanian Energy Awards 2017 au ca scop recunoasterea rezultatelor exceptionale atat ale companiilor si organizatiilor cat si ale persoanelor care au contribuit decisiv la dezvoltarea proiectelor si a climatului de afaceri din domeniul energiei in Romania.
La dineul de gala organizat in seara zilei de 25 mai 2017, au participat reprezentanti de marca ai Guvernului Romaniei, ai autoritatilor de reglementare si persoanele de decizie din cadrul companiilor, organizatiilor si asociatiilor din sectorul energetic.

Romanian Energy Awards 2017 s-a bucurat si de prezenta domnului Secretar de Stat in cadrul Ministerului Energiei, Iulian - Robert Tudorache care a deschis oficial Gala prin sustinerea unei alocutiuni.
Parteneri ai evenimentului au fost: Electrica, Romelectro, Schneider Electric, Transelectrica, Adrem, CEZ Group, CRE, Enel, EY, Intrarom, LacertA si Zarea.
Juriul a avut misiunea de a selecta finalistii si totodata de a decide castigatorii pentru fiecare dintre cele 21 de categorii de premii.

Anul acesta, membrii Juriului care s-au implicat in reusita evenimentului au fost:

- Dr. Ing. Iulian Iancu, Presedinte al Comisiei pentru Industrii si Servicii din cadrul Camerei Deputatilor
- Corina Popescu, Expert Energie, Membru Directorat Transelectrica
- Niculae Havrilet, Presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei – ANRE
- Bogdan Marius Chiritoiu, Presedinte al Consiliului Concurentei
- Valeriu Binig, Partener in cadrul EY - Departamentul de Servicii de Consultanta in Afaceri
- Prof. Dr. Ing. Virgil Musatescu, Consilier in cadrul CNR-CME

Castigatorii Galei premiilor de excelenta in energie in 2017, au fost, dupa cum urmeaza:

La categoria PREMII PENTRU ACTIVITATI OPERATIONALE
• COMPANIA DE PETROL SI GAZE A ANULUI: ROMGAZ
• PROIECTUL DE PETROL SI GAZE AL ANULUI: TRANSGAZ
• COMPANIA DE ENERGIE CONVENTIONALA A ANULUI: CE OLTENIA
• PROIECTUL DE ENERGIE CONVENTIONALA AL ANULUI: ROMELECTRO pentru Centrala termoelectrica in ciclu combinat de la Iernut
• INITIATIVA DE STOCARE A ENERGIEI A ANULUI: ENERGY-SERV
• PROIECTUL DE ENERGIE REGENERABILA AL ANULUI: NESS PROIECT EUROPE pentru Centrala termica de producere a aburului, functionand pe biomasa agricola 

La categoria PREMII PENTRU FURNIZORI DE SERVICII
• FIRMA DE AVOCATURA/CONSULTANTA A ANULUI IN ENERGIE: SUCIU POPA
• FURNIZORUL DE TEHNOLOGIE AL ANULUI: SAP
• COMPANIA DE SERVICII ENERGETICE A ANULUI: LUXTEN LIGHTING COMPANY
• PREMIUL PENTRU FINANTARE ENERGETICA: EXIMBANK

La categoria PREMII PENTRU PROGRAME EXCEPTIONALE
• PROGRAMUL DE EFICIENTA ENERGETICA AL ANULUI: CEZ ROMANIA
• INITIATIVA ANULUI IN ENERGIE: CEZ ROMANIA
• PREMIUL DE EXCELENTA PENTRU INTREAGA ACTIVITATE: Prof dr. ing. MARIUS PECULEA, Membru al Academiei Romane
• ASOCIATIA/ORGANIZATIA NON-GUVERNAMENTALA A ANULUI: ACUE, CRE
• COMPANIA ANULUI DIN ENERGIE ORIENTATA CATRE CLIENT: SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA
• CAMPIONUL CO2: PREMIU PENTRU DEZVOLTARE DURABILA SI TEHNOLOGII NEPOLUANTE: SIVECO ROMANIA
• PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI: ENEL ROMANIA cu proiectul pilot - Imbunatatirea accesului la electricitate prin dezvoltarea comunitatii, in cartierul Ferentari din Bucuresti.

La categoria PREMII GENERALE SECTOR ENERGIE
• TRANZACTIA ANULUI: MAZARINE ENERGY
• COMPANIA DE ENERGIE A ANULUI: HIDROELECTRICA
• MANAGERUL ANULUI IN ENERGIE: VIRGIL MARIUS METEA, GM, ROMGAZ
• PERSONALITATEA ANULUI IN ENERGIE: CORINA POPESCU, Fost Secretar de Stat in cadrul Ministerului energiei & RADU DUDAU, Coordonatorul Strategiei Energetice Nationale 2016 – 2030

Evenimentul a beneficiat de prezenta unor invitati de renume, personalitati implicate in domeniu.
Premiul pentru Personalitatea Anului in Energie a fost acordat de Valeriu Binig, partener in cadrul EY Romania. In premiera, la gala din acest an, premiul a mers catre doi dintre cei mai importanți specialisti din sectorul energetic romanesc: Radu Dudau, coordonatorul elaborarii Strategiei Energetice și Corina Popescu, fost secretar de stat in Ministerul Energiei.

Valeriu Binig: “Premiul se acorda acelei personalitati care a avut cel mai mare impact asupra sectorului energetic in anul respectiv. Am avut ani in care am propus Fondul Proprietatea, am avut ani in care l-am propus pe Ambasadorul SUA ca personalitate a anului. Noi consideram ca elementul de maxim impact de anul trecut a fost aparitia draftului de strategie energetica, un document care a nascut dezbateri, un document care a facut lumina.

Trebuie sa recunoastem ca, dupa multi ani si multe guverne, au venit niste tineri care si-au propus ca, intr-un an, sa puna pe masa societatii romanesti si a sectorului energetic, un document de strategie. Au chemat peste 300 de specialisti, au propus un traseu si s-au tinut de el cu consistenta si consecventa, de care nu credeam capabila administratia romaneasca. La mai putin de un an de la lansarea acestui efort, documentul era pe masa si era mult superior incercarilor anterioare.”

Corina Popescu: „Ma simt onorata. Nu am fost doar eu cu Radu, am avut in spate o echipa extraordinara si mi-ar placea tare mult ca acea strategie sa fie aprobata pana la urma. Mi-as dori ca lucrurile sa fie facute la timp si sa aiba o logica, astfel incat sa aratam si noi in afara ca suntem capabili. Suntem romani si avem oameni deosebiti. Pe langa Radu, am mai avut multi tineri care ne-au sprijinit in aceasta activitate, peste 300 de specialisti.”

Radu Dudau: „Nu a fost foarte multa lume fericita cand a aparut strategia. Noi ne-am gandit ca este un lucru bun, pentru ca o strategie nu trebuie sa multumeasca prea mult pe unii, ci cat mai mult, pe toti. Am facut un efort mare si un numar relativ mic de oameni s-a mobilizat. A fost un proiect care a depins numai de noi si ne-am dat seama ca, daca nu vom reusi, vom fi invinovatiti pentru un esec. Am vrut neaparat sa producem acest document. Vom fi aici in continuare. Important este sa lucram impreuna cu profesionalism, curaj si onestitate. Va multumim si sper sa ramanem la nivelul acestui premiu.”

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video