Instalațiile electrice de joasă tensiune ale celui mai mare depozit logistic din Sud-Estul Europei au fost realizate în întregime prin soluții digitale Schneider Electric

9 vizualizari
schneider
Distribuie pe

Schneider Electric România a realizat întregul sistem de gestionare a energiei electrice al celui mai mare depozit logistic din Sud-Estul Europei, situat la km 19 al autostrăzii A1, depozit mare cât 20 de stadioane de fotbal la un loc.

Fiind vorba despre o clădire cu o suprafață impresionantă, de 126.000 mp, cu cerințe specifice de funcționare, soluțiile propuse de Schneider Electric au răspuns unui set de nevoi ale beneficiarului, pornind de la disponibilitatea maximă a energiei electrice și reducerea timpilor de întrerupere, până la monitorizarea consumurilor în vederea reducerii eventualelor pierderi. Depozitul, extrem de tehnologizat, îi permite beneficiarului să asigure un timp și mai scurt pentru livrarea comenzilor pe care le primește.

Colaborând strâns cu constructorul depozitului, societatea Baupartner Construct, și înțelegând valoarea timpului și importanța menținerii costurilor fixe la un nivel cât mai scăzut, Schneider Electric a reușit să valorifice performanțele soluției EcoStruxure, inclusiv gradul avansat de digitalizare pe care aceasta îl permite. 

”Am ajuns să prețuim tot mai mult în ultima vreme automatizarea și digitalizarea și să le înțelegem beneficiile, nu numai pe cele economice, dar și pe cele care vizează ușurința în utilizare”, a spus Lucian Enaru, Director General Schneider Electric România și Republica Moldova. ”În special pentru asemenea centre logistice, care asigură servicii cu limite de timp drastice, digitalizarea instalațiilor electrice este extrem de importantă; ea sprijină activitățile de întreținere și reduce riscurile de întreruperi neplanificate în alimentarea cu energie electrică. Am fost privilegiați, în această situație, să avem un dialog comun atât cu beneficiarul cât și cu constructorul, cu toții înțelegând că pentru ca o construcție nouă de asemenea amploare să fie viabilă o perioadă lungă de timp, trebuie să privim în viitor atunci când o echipăm.”

Ca parte a proiectului, Schneider Electric a furnizat o soluție EcoStruxure de distribuție a energiei electrice formată din tablouri electrice Prisma Plus, comunicante, asamblate de partenerul companiei, TIAB Constanța. Arhitectura cuprinde 36 de tablouri, cel mai mare număr de panouri comunicante și integrate pana acum în soluția BMS ( Building Management System) în Romania si înglobează aproximativ 600 de disjunctoare din gama Acti 9, echipate cu contacte auxiliare de poziție de nivel scăzut, conectate la interfețe de comunicație Smartlink.

Disjunctoarele de putere, NSX, Masterpact, echipate cu declanșatoare de tip Micrologic 5.0E conectate prin interfețele IFE și IFM, împreună cu contoarele electrice cu comunicație Modbus, au pus bazele unui sistem eficient de gestiune electrică, necesar pe perioada de funcționare a clădirii.

Pe parcursul implementării soluției, Schneider Electric a colaborat excelent cu constructorul, instalatorul și cu tablotierul, aceștia fiind jucătorii cheie pentru asigurarea succesului proiectului.

”Dispunem, și în România, atat de soluții de ultimă oră, cât și de specialiști care creează proiecte specifice pentru clienți din orice domeniu și de orice mărime,” a spus Lucian Enaru. ”În acest caz, ne-am bucurat că am putut aduce soluția EcoStruxure Power într-un proiect de asemenea amploare. Câștigurile rezultate din automatizări sunt întotdeauna însemnate, astfel încât, o soluție de complexitate mare, cu implicații puternice în business-ul clientului atât ca economii cât și prin prisma asigurării continuității operațiunilor își poate demonstra valoarea într-un mod concret și tangibil.”

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 13.059 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 28.700 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video