A intrat în vigoare Ordonanța privind calitatea apei destinată consumului uman

248 vizualizari
Ordonanța nr 7/2023
Distribuie pe

România este statul cu cel mai redus procent de populație conectată la sistemele centralizate de aprovizionare cu apă din UE, aproximativ 30% din populație folosind apă din surse individuale, precum: fântâni sau puțuri forate, „apă neverificată din punct de vedere al calității”, spune Ministerul Sănătății

La nivel european, în anul 2020, a intrat în vigoare Directiva (UE) 2020/2184 a Parlamentului European privind calitatea apei destinate consumului uman care a avut termen de transpunere în legislația națională data de 12 ianuarie 2023.

Astfel, din 28 ianuarie, a intrat în vigoare Ordonanța nr 7/2023 privind calitatea apei destinată consumului uman. Aceasta presupune, printre altele, depistarea și înlocuirea tuturor elementelor de plumb din clădiri pentru a fi evitată contaminarea rețelei de distribuție a apei.

Printre cerințele de siguranță privind sistemul de distribuție interioară a apei potabile, se numără și identificarea și înlocuirea componentelor de plumb din instalații, precum și evaluarea și gestionarea riscurilor generate de plumb.

Un rol foarte important în Ordonanța nr: 7/2023 îl joacă standardele. Acestea sunt citate ca referențiale pentru stabilirea metodelor de prelevare a probelor și a punctelor de prelevare.

Consultați textul legislativ aici.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video