novapex

 

Campania: Recycle Mit! - Provocare la reciclare!

“Recycle Mit
vizualizari

Environ și AHK România donează contravaloarea deșeurilor electrice în numele companiilor care reciclează 

Asociația Environ și Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), împreună cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) desfășoară în perioada 5 martie - 30 octombrie 2019, a doua ediție a campaniei de responsabilitate socială ,,Recycle Mit! - Provocare la reciclare!” ce vizează creșterea cantităților de deșeuri electrice și baterii uzate colectate de la companii.

“Recycle Mit

Programul ,,Recycle mit!” reprezintă o provocare adresată mediului de afaceri de a participa într-un program complet de responsabilitate socială care abordează cele două teme principale ale conceptului de CSR: grija față de mediu și implicarea în comunitate prin susținerea unei cauze sociale. Participanții în program au ocazia să implementeze un sistem funcțional de colectare și reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor și acumulatorilor uzați, contribuind astfel la reducerea impactului negativ asupra mediului generat de poluarea cu metale grele și substanțe periculoase. La finalul proiectului, greutatea deșeurilor colectate de la companiile participante se va transforma într-o donație către o asociație umanitară care sprijină copiii din medii defavorizate. 

„Anul acesta ne dorim să dublăm faptele bune pe care companiile le fac atunci când reciclează susținând o cauză socială. Am ales să schimbăm un pic abordarea inițială și să înlocuim conceptul de recompensare directă a celui care reciclează, redirecționând premiul către un beneficiar cu o nevoie reală. Motivația și satisfacția  participanților vin acum din oportunitatea extraordinară pe care le-o oferim de a genera prin gestul lor un impact pozitiv în societate. Credem cu tărie că este o măsură prin care dezvoltăm componenta de responsabilitate socială a organizațiilor, iar împreună facem demersuri pentru a construi o comunitate de business sensibilă la temele de mediu și la problemele persoanelor vulnerabile,” - Roxana Puia, PR Manager Asociația Environ.

Campania „Recycle Mit” se adresează tuturor firmelor membre AHK România și își propune să faciliteze implicarea companiilor în acțiuni concrete cu impact asupra mediului înconjurător și cu beneficii pentru comunitatea în care activează. Participanții care se înscriu online pe www.econet-romania.com sau prin e-mail la adresa econet@environ.ro, vor primi recipiente speciale pentru colectarea selectivă a deșeurilor electrice și a bateriilor uzate, putând solicita preluarea gratuită a acestora oricând pe perioada derulării campaniei. La finalul programului, toate cantitățile de deșeuri colectate vor fi transformate în donație către o cauză socială. 

„Pentru noi “Recycle Mit” este modul nostru de a arăta că ne pasă, că ne implicăm și că încercăm cu toate mijloacele pe care le avem să sprijinim și să încurajăm cele peste 600 de companii membre ale Camerei să contribuie efectiv și eficient la un mediu mai curat în țara în care angajații lor muncesc și trăiesc”, a declarat  Sebastian Metz, Director General si Membru în Consiliul Director – AHK România. 

Prima ediție a progamului a fost lansată în februarie 2017 în cadrul unei conferințe organizată de Econet România – inițiativa greentech a Camerei de Comerț și Industrie Româno – Germane care a avut ca temă economia circulară. În total, 70 de companii din mediul privat și-au manifestat interesul de a se implica în proiect, iar câștigătorii premiilor care au constat în sisteme de recompensare și motivare a angajaților la locul de muncă au fost Autonet, Optim Project Management și Hamm Reno.

Regulamentul campaniei, formularul de înscriere și alte detalii sunt disponibile pe www.reciclamimpreuna .ro și www.econet-romania.com

Adauga Comentarii

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman și pentru a preveni postarea automată de spam.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019