De ce-urile explicate pentru ventilația cu recuperare de căldură în locuință

174 vizualizari
””
Distribuie pe

 

De ce să aleg sistem de ventilație acasă? Este o întrebare a omului modern care, atunci când are în vedere un upgrade al casei, se va gândi dacă are rost să investească și în ventilarea casei. Dacă până acum câțiva ani aceste tipuri de sisteme le asociam cu spațiile comerciale, acum însă acestea sunt tot mai mult dorite și pentru locuințe private. Explicații sunt destul de multe în ceea ce privește o astfel de alegere.

Conform specialiștilor din domeniu, cum sunt și cei de la Altecovent, firmă ce comercializează astfel de sisteme, dar le și montează, ventilația este un mod eficient de a economisi. Da, ați auzit bine. Pentru că există sisteme de ventilare cu recuperatoare de căldură care nu doar că vor evacua aerul viciat și vor introduce în încăperi aer curat, însă vor face asta cu maximum de randament. Iarna este poate mai mult probabil să descoperiți realul mod în care vă ajută un astfel de sistem - asta pentru că recuperatorul de căldură va transfera căldura către aerul curat și proaspăt și deci va însemna economie făcută la capitolul încălzire a spațiului.

Rolul ventilației din locuință

Din lista de ce-urilor în ceea ce privește un sistem de ventilatie pentru casa explicația vă este multiplă:

  • Mențineți în casă un aer curat, un climat sănătos.

Ca și când aveți programată ventilarea casei și mereu este aer curat în încăperi. Asta chiar și în condițiile în care nu ați avut ferestrele deschise deloc de-a lungul zilei.

  • Mențineți sub control alergenii și praful, umiditatea în exces și problemele asociate cu aceasta.

Adică igrasia, mucegaiul, mirosurile ce rezultă din spații afectate de astfel de probleme, mirosuri adesea ușor înțepătoare, deloc plăcute.

  • Scăpați de mirosurile neplăcute.

Mai ales în casele open space unde bucătăriile nu sunt separate prin pereți despărțitori sau prevăzute cu uși, mirosurile din această zonă de gătit se răspândesc peste tot. Controlați acest lucru nu doar cu o hotă bună, ci cu un sistem optim de ventilație pentru întreaga casă.

Iar acestea sunt poate doar unele dintre cele mai importante aspecte. Pentru cei mai sensibili din fire sau care au un fond alergic cunoscut este cu atât mai important de spus că filtrarea aerului este posibilă.

Cum are loc ventilația în sine? Nu prin clasica metodă de aerisire, adică de deschidere a ferestrelor și chiar și a ușilor de acces în același timp, creând curenți de aer reci. În primul rând, că această metodă nu este sănătoasă, dar nici nu asigură ventilație uniformă. În al doilea rând, asta poate înseamna pierderi de căldură în perioada rece a anului când funcționează aproape non stop sursa de încălzire a casei.

Ventilație mecanică, automatizată, de calitate

Vă veți întreba totuși de ce ventilația cu recuperare de căldură, așa cum sunt sistemele ce le găsim destul de ușor la Altecovent - inclusiv cele utile în spații precum băile. Ventilația mecanică ce presupune instalarea unui echipament special în acest sens, cu recuperator de căldură, este metoda ideală pentru a vă crea acasă un mediu sănătos și prielnic.

Astfel de opțiuni pot fi pretabile atât în casele noi, cât și pentru case în clădiri mai vechi. De altfel una dintre marile probleme ale celor care dețin o locuință într-o clădire mai veche se referă la ineficiența energetică, la probleme legate de cât de etanșă este termic și fonic o astfel de locuință, despre umiditatea acesteia și mirosurile persistente din cauza nivelului prea mare de umiditate. O soluție vine din instalarea unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură.

De ce ventilație și nu aer condiționat? Specialiștii spun că cele două sisteme sunt independente unul de altul și pot coexista în locuințe. Nu veți substitui aerul condiționat, însă prin alegerea unui sistem de ventilație bun, puteți contribuit la eficientizarea consumului privind aparatul de aer condiționat.

De ce Altecovent?

Atunci când investiți în casa voastră veți dori tot ce e mai bun din tot ce e mai bun. Astfel, Altecovent vine cu soluții pe măsură. Este genul acela de prestator de servicii ce vă oferă o gamă completă de soluții. Adesea se întâmplă ca între firmele prestatoare de servicii, ce continuă ceea ce alții au început, să existe conflicte de interese sau un dezacord privind abordarea corectă. În orice caz, alegeți să colaborați cu Altecovent și vă asigurați că de la alegerea sistemului și până la punerea lui în funcțiune sunteți asigurați. Tot ei vă proiectează totul și vă montează sistemul ales.

Pentru că, ce se poate întâmpla rău, nu-i așa? Avem tendința de a ne orienta mereu spre ceva mai accesibil. Însă un sistem de ventilație cu recuperare de căldură ce nu este ales conform volumului de aer necesar într-o casă se va dovedi ineficient și asta nu din cauza produsului în sine, ci a neconcordanței cu nevoia voastră.

În oferta celor de la Altecovent veți găsi inclusiv un kit complet, cu planificare gratuită și livrare gratuită. Consilierea este la pachet și vă ajută să descoperiți câteva oferte și să le comparați. Dar poate mai indicat de atât este să cereți oferta personalizată. Fiecare spațiu este diferit și nevoile fiecăruia sunt diferite. Veți primi oferta curentă din care să alegeți nu doar conform costului - ce tip de ventilație vi se potrivește, centralizată sau descentralizată, pana la ce brand.

Nu în cele din urmă trebuie menționat că proiectarea o puteți solicita de asemenea de aici, tubulatura și tot ce ține de montaj vă este pusă la dispoziție de echipă și astfel concluzionăm că din același loc veți avea parte de proiecte la cheie.

Așadar, poate că în diferite spații în care vă găsiți nu puteți controla anumiți factori însă acasă, în spațiul intim sunteți direct răspunzători pentru asta. La început este doar un miros greu, apoi apar durerile de cap și poate tusea. Aerul viciat nu îl vedeți, însă îl resimțit automat. Nu subestimați acest lucru.

De îndată ce înțelegeți importanța ventilării în propria casă, căutați detalii despre astfel de sisteme în pagina oficială a celor de la Altecovent.

Contact:

info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro

 

 

 

Sorry…This form is closed to new submissions.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video