Expertii vor discuta trendurile din industria solara la Intersolar Europe 2016

57 vizualizari
Intersolar Europe 2016
Distribuie pe


Dezvoltarile de pe piatele energiei solare, energiei regenerabile, instalatiilor fotovoltaice (PV), intretinerea si finantarea energiei solare, toate aceste aspecte vor fi dezbatute in cadrul Conferintei Intersolar Europe (21-22 iunie 2016), la ICM - Internationales Congress Center München, Germania. Evenimentul are loc in paralel cu Expozitia Intersolar Europe (22-24 iunie 2016) liderul mondial al expozitiilor dedicate industriei solare. Vizitatorii vor avea posibilitatea de a discuta subiecte de specialitate, cu aproximativ 1.500 de participanti si speakeri (inclusiv evenimente secundare), de a crea noi contacte de afaceri si de a schimba pareri cu profesionisti veniti din toate colturile lumii. 

Perspectivele industriei solare sunt optimiste. O crestere semnificativa a pietei mondiale a functionarii si intretinerii centralelor electrice fotovoltaice a fost prognozata pentru anii urmatori. Potrivit unui sondaj initiat de Megawatt-Scale PV O&M and Asset Management 2015–2020 si efectuat de GTM Research and Solichamba Consulting, piata va creste la 488 GW pana in 2020, dupa ce a atins 133 GW in ultimul an. Din acest motiv, accentul de anul acesta din cadrul Conferintei Intersolar va fi pus pe gestionarea si intretinerea instalatiilor fotovoltaice. Sesiunea „Instalatiile fotovoltaice: Functionare si intretinere” din prima zi, va trece in revista afacerile din ce in ce mai diverse de gestionare a acestor tipuri de instalatii; o alta sesiune, „Centralele electrice fotovoltaice: Raspandirea Dronelor si Robotilor” va expune modul in care companiile de servicii si proprietarii de instalatii fotovoltaice pot beneficia de tehnologia inovatoare. Unul dintre subiectele centrale este modul in care pot fi folosite vehiculele aeriene fara pilot, de exemplu, pentru a face rapid imagini termice din aer in timpul inspectiilor instalatiilor.

Privire de ansamblu asupra pietei instalatiilor fotovoltaice
Studiul de piata Global Market Outlook ofera informatii cu privire la cele mai importante piete PV din lume aflate in crestere, acest studiu fiind prezentat in premiera si exclusiv la Conferinta Intersolar Europe, de catre SolarPower Europe, asociatia pentru industria europeana fotovoltaica.
Studiul face previziuni pentru urmatorii cinci ani, evalueaza pietele individuale si evalueaza trendurile actuale si viitoare de vanzari. Pe durata conferintei, exista mai multe sesiuni dedicate pietelor aflate in crestere din America, Asia si Europa. 

Anul trecut, 60% din cererea globala a venit din Asia - continentul stabilit ca regiunea cu cea mai rapida crestere. Cel mai probabil, China, dar, de asemenea, India, Japonia si Thailanda sunt de asteptat sa genereze o crestere a vanzarilor in urmatorii ani. Viitorul arata, de asemenea, promitator pentru SUA. Expertii anticipeaza o piata SUA de 13-15 gigawati (GW) numai in acest an, ceea ce ar face SUA a doua cea mai mare regiune solara din lume, dupa China. Cu o cerere anuala de 6-7 GW, Europa ramane o regiune solara importanta. Vizitatorii vor descoperi modul in care conditiile politice afecteaza dezvoltarea pietei in Germania, Franta, Marea Britanie si Turcia, precum si modul in care reactioneaza piata, in sesiunea „Global PV Markets: Europe - Leading the Future Transformation?”.


De la leasing la crowdfunding: Introducerea de noi modele de finantare
Avand in vedere declinul feed-in tariff, industria energiei solare a avut drept scop sa dezvolte in ultimii ani noi modele de afaceri si de finantare. Modele de inchiriere si leasing pentru instalatii fotovoltaice reprezinta o solutie posibila. Nu mai este necesar sa detineti propria instalatie de energie solara pentru a obtine energie verde si de a fi independent de pretul energiei electrice - instalatiile pot fi pur si simplu inchiriate. Avantajul: proprietarul unei locuinte nu are nevoie sa faca o investitie si nu are legatura cu munca de instalare, asigurare sau de intretinere. Solutiile care functioneaza bine pentru proprietarii privati pot fi adaptate cu usurinta pentru a se potrivi cerintelor companiilor. Sesiunea numita „Europe`s Today`s and Tomorrow`s PV Financing Landscape” referitor la “peisajul” finantarilor instalatiilor fotovoltaice in Europa va prezenta asemenea modele posibile de finantate. Se va discuta rolul institutiilor financiare, avantajele si dezavantajele formelor de finantare inovatoare, cum ar fi crowdfunding, in comparatie cu alte scheme de finantare existente.

Expozitii speciale: e-mobility si energie eoliana
• Expozitia speciala “Wind meets Solar and Energy Storage” prezinta vizitatorilor solutii economice si tehnice pentru combinarea energiei solare si eoliene. Expozitia „E-Mobility & Renewable Energy” va aborda subiectul fierbinte al e-mobilitatii - pentru ca vehiculele electrice ofera nu numai promisiunea mobilitatii durabile, ele au, de asemenea, un potential enorm de a fi integrate in reteaua electrica inteligenta a viitorului.

• ees Europe Conference: Integrarea sistemelor de stocare in locuinte inteligente 
ees Europe, cea mai mare expozitie dedicata bateriilor si sistemelor de stocare a energiei, are loc concomitant cu Intersolar Europe. Expozitia in sine s-a stabilit ca platforma industriei pentru furnizori, producatori, distribuitori si utilizatorii de solutii stationare si mobile de stocare a energiei. In acest an evenimentul este dedicat profitabilitatii si performantei bateriilor precum si noilor tehnologii pentru sisteme de stocare a energiei. Urmand trendul de anul trecut, va avea din nou loc ees Europe Conference, editia a doua. Printre subiectele abordate de prezentari sunt securitatea si fiabilitatea solutiilor de stocare precum si integrarea lor in concepte pentru locuinte inteligente.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 108.776 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.666 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video