Mai multe știri
RoEnergy România, Târgul Prosumatorilor, a dat startul înscrierilor!
Între 4-6 octombrie 2023, la Timișoara, are loc ediția a VI-a Târgul RoEnergy România, la pavilion Expovest (Calea Lugojului nr. 7)...
Photon Energy Group asigură o finanțare de 21,9 milioane de euro pentru proiecte din România
Photon Energy N.V. a încheiat un acord de refinanțare pentru portofoliul său de centrale fotovoltaice din România, cu o capacitate instalată totală de 31,5 MWp.
Hello CleanTech - un program de sprijin pentru startup-urile care dezvoltă soluții inovatoare de energie curată
Sprijin pentru startup-urile care dezvoltă soluții tehnologice inovatoare, accelerează sectorul cleantech și au un impact global asupra industriei de energie.
Peste 3.000 MW proiecte de energie solară se vor instala în România în următorii 2 ani, prin fonduri europene
Analiză REI: Peste 3.000 MW proiecte de energie solară se vor instala în România în următorii 2 ani, prin fonduri europene. Unul din șase proiecte va fi gestionat de echipa REI.
Interesul public este esențial în extinderea surselor regenerabile de energie
UE dorește o extindere masivă a energiei regenerabile. Aceasta dorește ca energia eoliană să crească de la 190 GW în prezent la 510 GW până în 2030. Însă Europa nu construiește suficiente parcuri eoliene pentru a atinge acest obiectiv. Ar trebui construiți 39 GW pe an. În prezent, se construiesc doar 18 GW.
Municipiul Cluj-Napoca a fost selectat de către Comisia Europeană ca oraș pilot în cadrul programului NetZeroCities
UTCN este factor activ în cadrul proiectului NetZeRoCities, un demers de anvergură europeană la nivelul transformărilor urbane. Municipiul Cluj-Napoca a fost selectat de către Comisia Europeană ca oraș pilot în cadrul programului NetZeroCities dezvoltat în cadrul unui parteneriat format din Ordinul Arhitecților din România - Filiala Transilvania, Transilvania IT Cluster, Transylvania Energy Cluster – TREC, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) Universitatea Babeș-Bolyai, Urbannect și Zona Metropolitană Cluj.
CTP și Enel X România instalează o centrală fotovoltaică de 1,5 MW în parcul industrial CTPark Bucharest
Instalaţia va fi dezvoltată de Enel X România și cuprinde aproximativ 3.700 de panouri ce vor asigura o producţie anuală medie de 2.100 MWh, cantitate care urmează a fi distribuită cu prioritate către chiriașii proprii.
Photon Energy pune în funcțiune prima sa centrală fotovoltaică românească la scară de utilitate
Photon Energy Engineering a finalizat și a conectat la rețea prima sa centrală fotovoltaică românească din municipiul Șiria.
RWEA, RPIA și PATRES cer eliminarea barierelor legislative care stopează România să redevină exportator de energie
RWEA (Asociația Română pentru Energie Eoliană), RPIA (Asociația Industriei Fotovoltaice din România) și PATRES (Organizația Patronală a Producătorilor de Energie Regenerabilă din Romania), reprezentând producători, dezvoltatori și prestatori de servicii și echipamente din sectorul energiei regenerabile, cu o putere totală instalată de aproximativ 5 GW, solicită Guvernului reanalizarea proiectului de Ordonanță de urgență privind unele măsuri pentru realizarea investițiilor necesare dezvoltării infrastructurii energetice a României finanțate din fonduri alocate în cadrul capitolului REPowerEU.
Rolul culturii ecologice/ spaţiilor verzi în dezvoltarea durabilă a zonelor urbane promovat de Universitatea Politehnica Timişoara
Universitatea Politehnica Timişoara este o instituţie care serveşte, încă de la înfiinţare, dezvoltării culturii urbane a oraşului de pe Bega, prin misiunea sa. Unul din multele proiectele pe care UPT le implementeză în 2023 este „Gândește verde. Cultura dezvoltării urbane durabile” (Think green. The culture of sustainable urban development), coordonat de dr.ing. Rareș Hălbac-Cotoară-Zamfir şi în colaborare cu două instituţii din Norvegia - Norwegian Institute of Bioeconomy Research (NIBIO), respectiv College of Green Development (HGUt).
Electrica Furnizare a încheiat 2022 cu o putere totală instalată de 14,030 MWp pentru companii de renume din România
Electrica Furnizare a intrat de curând pe piața serviciilor și soluțiilor energetice, fiind aleasă în 2022 pentru construcția a 33 de centrale fotovoltaice, cu o producție medie anuală totală de 19221 MWh. Romaqua Group Borsec, Transavia, Zentiva România, Lemet, Eckerle România sau Cristal Brad SRL sunt câteva dintre companiile care au ales Electrica Furnizare în anul 2022 pentru construcția de sisteme fotovoltaice la cheie.
Multe produse cu emisii scăzute de carbon vor fi probabil în cantități insuficiente în următorul deceniu
Raport Forumul Economic Mondial și Boston Consulting Group (BCG): Creșterea cererii de produse „verzi” oferă oportunități pentru cei care vor fi primii în comercializarea produselor sustenabile
Planul industrial din cadrul Pactului verde: plasarea industriei europene cu zero emisii nete în poziție de lider
Comisia prezintă un plan industrial în cadrul Pactului verde pentru a spori competitivitatea industriei Europei cu zero emisii nete și pentru a sprijini tranziția rapidă către neutralitatea climatică. Planul urmărește să asigure un mediu mai favorabil pentru extinderea capacității UE de producție a tehnologiilor și produselor cu emisii nete egale cu zero, necesare pentru a îndeplini obiectivele ambițioase ale Europei în materie de climă.
Europa se profilează drept cel mai mare producător de hidrogen verde până în 2030
Studiul Deloitte: Europa se profilează drept cel mai mare producător de hidrogen verde, energia „curată” care ar putea transforma până în 2030 industria grea și prelucrătoare, aviația și transporturile
InfoCons a lansat Programul Unic de Certificare „Global Carbon Point” - „Punctul Global de Carbon”
Cu ocazia Zilei Internaţionale de Reducere a Emisiilor de CO2 sărbătorită pe 28 ianuarie, InfoCons a lansat Programul Unic de Certificare "Global Carbon Point" - "Punctul Global de Carbon". Iniţiativa InfoCons vine în spiritul Pactului Verde European (European Green Deal) şi în întâmpinarea principiilor şi strategiei Uniunii Europene privind atât Protecţia Mediului, cât şi economia circulară şi ecodesign.
Schneider Electric sustine accelerarea tranzitiei energetice
Pe fondul cresterii preturilor la energie, al unei crize a aprovizionarii cu energie si al schimbarilor climatice accelerate - provocari majore pentru companii, economii si societati din intreaga lume - Schneider Electric a lansat un apel pentru accelerarea actiunilor de sustenabilitate si intensificarea investitiilor in tehnologii vizand reducerea emisiilor de carbon si consolidarea securitati