Pentru sectoarele eoliene și solare, cel mai mare risc de coronavirus poate fi o economie deteriorată

255 vizualizari
energie eoliana
Distribuie pe

Părea ca nimic nu era în stare sa încetinească mișcarea de nestăvilit a energiei regenerabile... Nimic până la apariția COVID-19. Majoritatea statisticile arată că noul coronavirus lovește lanțurile și fabricile de furnizare de energie regenerabilă și ar putea încetini tranziția energetică globală.

De la fabricile solare din provincia Jiangsu din China până în țara parcurilor eoliane din Texasul de Vest, industriile de energie ‘’curată’’ se luptă pentru a măsura daunele potențiale care urmează de pe urma răspândirii virusului- iar acest aspect nu arată prea bine.

În urmă cu doar câteva săptămâni, cea mai mare preocupare COVID-19 pentru energia regenerabilă a părut a fi furnizarea de echipamente, reflectând impactul timpuriu al focarului în China. Ar fi suficiente panouri solare, turbine eoliene și baterii pentru a satisface cererea și termenele limită ale proiectului, având în vedere oprirea pe scară largă a fabricii?

Însă, după câteva zile de creștere masivă a numărului de infecții și răspunsuri guvernamentale din ce în ce mai frenetice din partea autorităților din Europa și SUA, accentul se mută rapid asupra cererii, întrucât realitatea arată că o încetinire economică globală poate fi inevitabilă.

De curând, Bloomberg New Energy Finance a redus prognoza globală a cererii solare pentru 2020 la o gamă de 108 până la 143 de gigawati – însemnând o scădere de 9% în comparație cu estimarea anterioară a firmei de cercetare de piață. Acest lucru ar putea însemna primul an de colaps pentru instalațiile solare globale începând cu anii '80.

energie solara

Cu toate acestea, Jenny Chase, reprezentantă departamentului de Energie Solară a companiei BNEF, a declarat că problema aprovizionării cu echipamente poate să fie rezolvată pe măsură ce fabricile Chinei se vor transforma în producție.

"Auzim țipete de panică din partea dezvoltatorilor și a persoanelor care nu își primesc transporturile exact atunci când le doresc, dar credem că acest lucru va avea probabil un efect temporar", a declarat Chase pentru compania de logistică GTM.

„Fabricile - chiar și cele care se închid temporar, în timp ce muncitorii se izolează singuri după ce s-au întors din călătoriile de Anul Nou Chinezesc - revin. Companiile confirmă că au revenit în producție. ”

Cea mai mare preocupare acum, a spus Chase, este partea legată de cerere. O încetinire economică ar putea reduce cererea de energie sau reduce suma finanțărilor disponibile. Conferințele din industrie sunt anulate sau amânate, împiedicând crearea de rețele și realizarea de tranzacții. Lipsa forței de muncă ar putea bloca calendarul proiectelor.

Între timp, cererile urgente și complexe ale focarului îi vor lăsa pe parlamentari cu puțin timp pentru rezolvarea aspectelor sensibile ale politicii energetice. China și-a reprogramat deja așa-numita mega-licitație solară din mai până în iunie a acestui an, a spus Chase, dar o altă declanșare a COVID-19 ar putea însemna noi întârzieri.

Provocări speciale pentru piața eoliană din SUA

În SUA, a doua cea mai mare piață de surse de energie regenerabilă după China, cea mai mare amenințare imediată din partea COVID-19 este îndreptată spre industria eoliană, care pe de altă parte a avut un an record în ceea ce privește producția de instalații.

2020 este esențial, deoarece este ultimul an pentru dezvoltatori să finalizeze proiecte care s-au calificat pentru creditul complet pentru impozitul pe producție (PTC), principala subvenție a industriei. Drept urmare, industria era deja așteptată să fie împinsă dincolo de limitele sale în acest an. Grupul global de cercetare și consultanță în domeniul energiei, produselor chimice, regenerabilelor, metalelor și mineritului, Wood Mackenzie a avertizat anterior că multe proiecte eoliene din SUA sunt „expuse riscului” de a pierde termenul limită pentru 2020, amenințându-și economia de bază.

Chiar și o mică întârziere la un proiect eolian poate provoca efecte majore, având în vedere nevoia de mașini de construcții specializate, cum ar fi macarale care sunt deseori închiriate cu mult în avans.

Amish Shah, partener la firma de avocatură Eversheds Sutherland, care lucrează cu o serie de clienți dezvoltatori în domeniul eolian și solar, a spus că nu a auzit încă de întârzierea proiectelor, dar poate că este doar o chestiune de timp. Companiile de construcții se pot confrunta cu deficiențe de forță de muncă în săptămânile și lunile următoare. Agențiile guvernamentale ar putea avea nevoie să încetinească procesele de aprobare.

„O mulțime dintre aceste proiecte nu au avut timp suplimentar pentru finalizare”, a spus Shah despre piața eoliană.

„Chiar și o întârziere de câteva săptămâni poate fi problematică.”

Dacă situația devine și mai gravă, presiunea va crește pentru ca autoritățile fiscale din SUA să amâne data de încheiere a finalizării construcției eoliene dincolo de actualul termen limită pentru 31 decembrie, a spus Shah.

Îngrijorări pentru disponibilitatea finanțelor

O altă problemă potențială în cazul în care economia nu se stabilizează: lipsa finanțărilor pentru proiectele regenerabile. Pe piața americană, asta ar putea însemna o lipsă de capitaluri fiscale.

Natura creditelor de impozitare pe energie regenerabilă din SUA - PTC-ul eolian și ITC-ul solar - îi face pe dezvoltatori să se bazeze pe un număr relativ limitat de investitori dispuși să ofere capital fiscal pentru proiecte. Acest ansamblu de capital potențial se adâncește pe măsură ce companiile realizează mai multe profituri și au mai multe obligații fiscale de compensat.

Disponibilitatea capitalurilor fiscale este un subiect sensibil de discuție și îngrijorare constantă pentru dezvoltatorii de energie regenerabilă din SUA, deși piața a fost sănătoasă în ultimii ani. Dar asta s-ar putea schimba rapid într-o recesiune.

Cu toate că ultimele completări raportate de IRENA (Agenția Internațională pentru Energii Regenerabile ) pot părea promițătoare în general, anul acesta pare să prezinte o serie de provocări pentru sectorul regenerabilelor, multe dintre ele fiind conectate la pandemia COVID-19, ceea ce a provocat probleme cu lanțurile de aprovizionare și a obligat unele fabrici să se închidă.

Există, de asemenea, temeri că pandemia ar putea afecta negativ investițiile în energie ‘’curată’’, în timp ce scăderea accentuată a prețurilor petrolului este un alt factor care ar putea face ca energiile regenerabile să fie mai puțin atractive pentru unele piețe.

Articol preluat, modificat și tradus: https://www.greentechmedia.com/articles/read/for-clean-energy-industries-biggest-coronavirus-risk-may-be-a-damaged-economy

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video