Camere alimentate de inteligenta artificiala: revolutionând securitatea si performanta afacerilor

43 vizualizari
1
Distribuie pe

Axis Communications si-a luat angajamentul de a integra inteligenta artificiala in produsele de securitate, in consecinta, toate camerele noastre nou dezvoltate sunt sustinute de AI. Fundamental pentru multe dintre capacitatile de inteligenta artificiala si invatare profunda din portofoliul nostru este sistemul pe cip (SoC). 

Gândirea pe termen lung: asigurarea solutiilor de securitate pentru viitor

Clientii solutiilor de securitate si supraveghere video trebuie sa gândeasca pe termen lung – o camera de securitate poate avea o durata de viata utila de cinci ani sau mai mult. Desi camerele de securitate alimentate de inteligenta artificiala aduc beneficii reale astazi, inovatiile viitoare ale platformelor vor accelera capacitatile acestor modele.
Rolul inteligentei artificiale si al invatarii profunde in supravegherea video este in crestere, permitându-ne sa „invatam” din ce in ce mai mult camerele noastre de securitate sa fie mult mai intuitive in ceea ce priveste ceea ce se intâmpla in scena si sa o analizeze in timp real. Daca clientii se concentreaza doar pe analizele bazate pe AI disponibile astazi, ar putea pierde potentialul aplicatiilor inca nedezvoltate care vor aparea atât in viitorul apropiat, cât si pe termen lung.

Realizarea beneficiilor imediate ale camerelor AI

Investitia in camere AI poate parea neobisnuita pentru unii. Cu toate acestea, exista multe beneficii imediate care pot fi obtinute. Majoritatea camerelor Axis cu AI beneficiaza de analize bazate pe invatare profunda, permitând o detectare mai precisa a obiectelor si o clasificare detaliata a scenei. Prin invatarea profunda, putem acum „antrena” un sistem de camere sa recunoasca si sa clasifice anumite obiecte automat, astfel incât operatorii sa se poata concentra pe amenintarile reale.

Obiectele clasificate sunt trimise ca metadate la VMS pentru o analiza suplimentara de catre un operator uman sau utilizate pentru a declansa raspunsuri automate bazate pe reguli prestabilite. Deoarece analiza initiala are loc pe camera – spre deosebire de un server sau in cloud – se poate economisi latime de banda valoroasa, deoarece doar datele relevante sunt trimise prin sistem.

Metadatele create alaturi de video – esential informatii detaliate despre ceea ce se intâmpla in scena si obiectele prezente – ofera un salt major inainte. Potentialul este incredibil de valoros pentru cautarea prin cantitati mari de video, inclusiv vehicule si persoane – si a atributelor asociate cu aceste obiecte, cum ar fi culorile vehiculelor si imbracamintei sau directia de deplasare.

Adoptarea AI: o decizie orientata spre viitor
Trecerea la camere alimentate de inteligenta artificiala nu ar trebui sa para un salt in necunoscut – in cel mai rau caz, este un mic pas de imaginatie. Beneficiile sunt reale. Oricine a experimentat beneficiul unui numar mai mic de alarme false, posibil datorita utilizarii AI, nu va mai privi inapoi.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Video