Schneider Electric este recunoscut ca „Circularity Lighthouse” de catre World Economic Forum

87 vizualizari
1
Distribuie pe

Schneider Electric a anuntat ca a fost recunoscut de World Economic Forum si de McKinsey drept unul dintre cele trei „Circularity Lighthouses” globale din mediul construit. 

Aceasta noua distinctie recunoaste solutiile de circularitate de pionierat care demonstreaza inovatie, impact si valoare substantiala, precum si maturitate in industrie. Noile „lighthouses” au fost selectate de un grup independent de experti din industrie, mediul academic si viata publica. 

World Economic Forum defineste mediul construit ca infrastructura rezidentiala si comerciala. Impreuna, acestea sunt responsabile pentru 39% din emisiile de CO2 legate de energie, 33% din consumul de materiale si generarea de deseuri si 25% din schimbarile rezultate in urma interactiunii oamenilor cu mediul. Reteaua „Circular Lighthouse” a World Economic Forum ofera companiilor o modalitate de a impartasi si de a invata unele de la altele pentru a accelera rapid actiunile si impactul pentru o mai mare eficienta a utilizarii resurselor. 

Schneider Electric a fost recunoscut de World Economic Forum si de McKinsey pentru abordarea sa circulara end-to-end intr-un portofoliu larg de solutii energetice si de automatizare a cladirilor. Prin eco-design, site-uri de reciclare a deseurilor si o retea globala de centre de revalorificare, Schneider Electric a evitat aproximativ 513 milioane de tone de CO2 catre clienti din 2018

Compania foloseste, de asemenea, 27% materiale sustenabile in produsele sale, cu obiectivul de a ajunge la 50% pana in 2025. 22% dintre familiile de produse Schneider Electric au o optiune de circularitate, iar mai mult de jumatate din locatiile de productie ale Schneider Electric recupereaza mai mult de 99% din deseuri.

Un exemplu in acest context este modul in care Schneider Electric ofera intrerupatoarelor MasterPact MTZ o a doua viata. Revalorificate la uzina MasterTech din Franta, aceste intrerupatoare sunt colectate de la clienti la sfarsitul duratei de viata al produsului, dezasamblate, diagnosticate, modernizate si testate inainte de a fi repuse pe piata.
Modelele de afaceri circulare si designul lantului de aprovizionare fac parte din programul IMPACT Supply Chain al Schneider Electric. Acesta este urmatorul pas in evolutia transformarii lantului de aprovizionare al companiei, care isi propune sa aiba un impact pozitiv atat asupra clientilor, cat si asupra planetei. 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Video