Clinica model din Germania instaleaza cupru

67 vizualizari
cupru
Distribuie pe

In Clinica Park Manhagen - o clinica germana de specialitate, renumita pentru standardele ridicate in ingrijire si inovatie medicala -, s-au instalat suprafete tactile din cupru antimicrobian, o completare a masurilor de preventie ale infectiilor.
Prof. Dr. Jörg Braun, Director Medical al Clinicii Park Manhagen, explica: "In pozitia mea anterioara, ca Medic Primar la Clinica Asklepios Wandsbek, am fost responsabil de efectuarea primelor studii clinice asupra cuprului antimicrobian in Germania. Intre 2008 si 2009, am studiat contaminarea de pe manerele usilor din geriatrie, oncologie si sectia pulmonara si am constatat reduceri semnificative pe suprafetele din cupru, comparativ cu echivalentele non-cupru.

"La Manhagen, vrem sa implementam cele mai inalte standarde de igiena posibile, depasind cerintele legale. Acest lucru necesita pregatire consistenta si motivarea personalului de a se conforma normelor de igiena, dar este nevoie si de suprafetele din cupru."
S-au instalat elemente de feronerie masiva din cupru antimicribian pe usi, in zona destinata ingrijirii intermediare a clinicii, pentru reducerea riscului de raspandire a infectiilor intre pacienti, personal si vizitatori.

"Asistentele noastre medicale sunt entuziasmate de noua abordare," spune Prof. Dr. Braun. "Toti cei implicati sunt constienti de faptul ca obiectele din cupru antimicrobian nu inlocuiesc masurile standard de igiena -mai ales igiena mainilor- ci sunt mai degraba o masura complementara."

Cuprul este un material antimicrobian puternic, cu spectru larg si eficacitate rapida, impotriva bacteriilor si virusilor, inclusiv MRSA si norovirusul. Imparte aceasta proprietate cu o gama larga de aliaje ale cuprului, formand o familie de materiale denumite colectiv "cupru antimicrobian".

Suprafetele tactile realizate din cupru antimicrobian solid, sunt utilizate de catre institutiile medicale din intreaga lume, pentru a reduce raspandirea infectiilor cauzate de MRSA si norovirus, sprijinind masurile esentiale de control al infectiilor, ca igiena corespunzatoare a mainilor si curatarea, dezinfectarea frecventa a suprafetelor.

Clinica Park Manhagen se alatura astfel unei serii de alte institutii de asistenta medicala din Germania, care utilizeaza deja cupru antimicrobian, inclusiv Clinica Asklepios Wandsbek si Harburg, Spitalul General Hagen si Centrul Evangelic de Geriatrie Berlin.

Pentru mai multe informatii, vizitati pagina www.antimicrobialcopper.org.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video