SAINT-GOBAIN ROMÂNIA ANUNȚĂ LANSAREA CELEI DE-A XIX-A EDIȚII A CONCURSULUI INTERNAȚIONAL DE ARHITECTURĂ PENTRU STUDENȚI

511 vizualizari
Saint Gobain
Distribuie pe

Saint-Gobain România anunță lansarea celei de-a XIX-a ediții a Concursului Internațional de Arhitectură pentru Studenți, o competiție bazată pe viziunea Saint-Gobain asupra clădirilor durabile. În această competiție se pot înscrie studenți din domeniul arhitecturii, designului, ingineriei construcțiilor sau alte discipline conexe, indiferent de anul de studiu. Proiectele participante pot fi înscrise în concurs, la faza națională, până pe 29 februarie 2024. 
Obiectivul Concursului de Arhitectură pentru Studenți este de a dezvolta un proiect de construcție bazat pe durabilitate, atât pentru oameni, cât și pentru planetă, cu clădiri eficiente din punct de vedere energetic, cu emisii reduse de carbon și cu un grad ridicat de confort pentru ocupanți. Studenții pot participa individual sau în echipe formate din maximum doi membri, alături de un profesor coordonator. 

În fiecare an, Saint-Gobain selectează o țară în care există o provocare arhitecturală și colaborează îndeaproape cu mediul universitar și municipalitatea locală pentru a concepe un proiect care să abordeze o serie de aspecte sociale și culturale reale. Studenți de la diferite universități din întreaga lume propun proiecte pentru a candida și a câștiga unul dintre premiile concursului.
Ediția din acest an cere participanților să elaboreze propuneri de proiecte pentru revitalizarea unei zone situate în nord-estul orașului Helsinki, Finlanda. Una dintre principalele provocări ale acestei ediții constă în proiectarea unei clădiri rezidențiale noi, în paralel cu renovarea și conversia unei clădiri de birouri existente într-o funcțiune rezidențială destinată cazării colaboratorilor care lucrează pe termen scurt la proiecte, în cadrul acestor birouri - cercetători sau studenți. În plus, participanții trebuie să conceapă interconexiunea acestor clădiri, integrând totodată și celelalte construcții aflate în zona de studiu, precum și spațiul exterior public. O atenție specială se acordă conceptelor de circularitate și reutilizare a materialelor și părților de construcție. 

„Prin intermediul inițiativelor precum Concursul de Arhitectură pentru Studenți, Saint-Gobain își exprimă angajamentul de a sprijini viitorii arhitecți și de a promova inovația și sustenabilitatea în industria construcțiilor. Astfel, compania își propune să contribuie la dezvoltarea viitorului în domeniul arhitecturii și să stimuleze gândirea creativă a studenților”, a declarat Ovidiu Păscuțiu, CEO Saint-Gobain România.
Concursul de Arhitectură pentru Studenți se desfășoară în două etape – națională și internațională, proiectul clasat pe locul I la nivel local urmând să intre automat în cursa pentru premii la nivel internațional. 

Soluțiile care pot fi incluse în proiect se regăsesc pe paginile mărcilor participante la Concursul Național de Arhitectură pentru Studenți, după cum urmează:

Saint-Gobain Glass https://www.saint-gobain-glass.ro/ro 
Saint-Gobain Rigips www.rigips.ro
Saint-Gobain Isover www.isover.ro
Saint-Gobain Weber www.weber.ro
Saint-Gobain Ecophon https://ecophon.ro/

Mai multe informații despre concurs, regulament și tema ediției curente, pot fi regăsite aici. 
Proiectele desemnate câștigătoare la ediția anterioară, la nivel național, pot fi vizualizate aici.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.911 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 690 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 13.059 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video