9 Septembrie 2015 - Prima Zi Europeana a Reciclarii Bateriilor

73 vizualizari
Prima Zi Europeana a Reciclarii Bateriilor
Distribuie pe


Utilizarea energiei mobile a bateriilor devine din ce in ce mai mult o parte esentiala a vietii noastre cotidiene.
In consecinta, din ce in ce mai multe baterii sunt aruncate de catre consumatori odata ce s-au uzat, generand un flux in crestere de deseuri periculoase.

De aceea, la nivel european, Organizatiile colective de preluare a responsabilitatii producatorilor in ceea ce priveste managementul deseurilor de baterii si acumulatori membre EUCOBAT, depun eforturi pentru o colectare eficienta a acestor deseuri periculoase si pentru reciclarea lor la cele mai inalte standarde.

Unul din scopurile principale ale EUCOBAT este acela de a atrage atentia cetatenilor europeni asupra efectelor negative ale deseurilor de baterii si acumulatori asupra mediului inconjurator. De aceea la initiativa EUCOBAT, anul acesta, in data de 9 septembrie s-a aniversat Prima Zi Europeana a Reciclarii Bateriilor, cu scopul de a creste gradul de constientizare a consumatorilor cu privire la colectarea selectiva a baterii si acumulatorilor uzati si reciclarea ecologica a acestora. Evenimentul este marcat in mai mult de 15 tari ale Uniunii Europene prin intermediul evenimentelor dedicate si a campaniilor de informare si colectare: 
• Campanii educationale in scoli 
• Campanii de social media 
• Evenimente de colectare la punctele de colectare 
• Conferinte de presa 
• Concursuri 
• Campanii de informare 
• Distributia cutii de colectare specifice 
• Roadshow-uri

Sistemul National de Reciclare a Bateriilor, membru fondator EUCOBAT, marcheaza Ziua Europeana a Reciclarii Bateriilor, prin introducerea unui program gratuit de colectare a bateriilor uzate in spatiile de birouri in baza parteneriatului incheiat cu Eco – Rom Ambalaje de extindere a programului Ecollect.

De aceasta initiativa vor beneficia cele 400 de companii inscrise deja in programul Ecollect, dar si orice alta companie care doreste sa se alature acestei campanii.
In cadrul programului, punctele Ecollect vor fi dotate cu recipiente si pungi speciale pentru colectarea deseurilor de baterii si acumulatori. 

EUCOBAT (European Compliance Organisation for Batteries) este organizatia pan-europeana a sistemelor colective non-profit de gestionare a deseurilor de baterii.
Infiintata in 2012 EUCOBAT are ca principal obiectiv reprezentarea la nivel european a intereselor organizatiilor colective de management al deseurilor de baterii si acumulatori, in special in ceea ce priveste aplicarea unitara si implementarea mecanismelor de colectare si reciclare presupuse de Directiva 2006/66 /EU privind deseurile de baterii si acumulatori.

Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB) este o structura de management al responsabilitatii extinse a producatorilor de baterii si acumulatori, avand ca scop preluarea obligatiilor privind colectarea, tratarea si valorificarea deseurilor de baterii si acumulatori in conformitate cu prevederile Directivei 2006/66/CE transpusa in legislatia nationala prin HG 1132/2008.
Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB) este membru fondator EUCOBAT - organizatie pan-europeana a sistemelor colective de gestionare a deseurilor de baterii.

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video