novapex

 

Solutii Pompare Fluide - producator roman de grupuri pentru pomparea apei

Solutii pompare fluide
vizualizari

Intr-o perioada in care sectorul investitiilor imobiliare este in plin avant, consideram oportun sa facem cunoscute colaboratorilor nostri o serie de informatii ce pot fi utile in montarea, punerea in functiune si utilizarea unor pompe si grupuri de pompare apa potabila de consum.
Ce implica, de fapt, acest lucru?

Descriere echipament - Grup de pompare:
Sistem de pompare cu doua, trei sau mai multe pompe, orizontale sau verticale, conectate la un tablou electric, ce asigura alimentarea, comanda si protectia statiei. Optional, panoul de comanda poate fi echipat cu convertizor de frecventa, ce asigura turatia variabila a motoarelor, cat si cu modul de rotire a functionarii pompelor, pentru uzura uniforma.
Pompele sunt montate pe o placa de baza si interconectate, prin intermediul unor robineti de izolare, cu un colector (pe partea de aspiratie) si cu un distribuitor (pe partea de refulare). Acestea sunt executate din otel galvanizat/vopsit sau din otel inox.
Ca si accesorii, statia de pompare include, presostate/senzor de presiune, vas de expansiune, etc.

Un grup de pompare apa potabila, de consum, in mod frecvent (si recomandat) este echipat cu convertizor de frecventa, astfel incat sa poata menţine o presiune constanta in instalatie, prin ajustarea continua a turatiei pompei conectate la convertor.
O pompa conectata la convertorul de frecventa, montat in tablou de comanda, porneste intotdeauna prima. Daca presiunea nu poate fi mentinuta de catre pompa in functiune, vor fi cuplate una sau mai multe pompe in functie de cerinte. Functionarea pompelor fiind complet automata.

Instalare mecanica:
Grupul de pompare trebuie instalat intr-o camera bine ventilata pentru a asigura racirea suficienta a pompelor si tabloului de comanda si protectie.
In perspectiva unei eventuale interventii trebuie sa existe un spatiu de circa 1 metru in fata si pe cele doua laterale ale echipamentului.

Racordarea:
Un prim indiciu privind conectarea este dat de catre sagetile de pe placa de baza a pompei, ce indica directia de curgere a apei prin pompa.
Conductele de alimentare, ce urmeaza a fi conectate la modulul de pompare trebuie sa fie de dimensiuni adecvate (cel putin egale cu diametrul colectorului statiei). Conductele se conecteaza la colectorul si distribuitorul grupului de pompare. Se poate utiliza oricare capat al colectorului/distribuitorului.
In cazul in care grupurile de pompare apa sunt instalate in blocuri de apartamente sau daca primul consumator din linie este foarte aproape de statia de pompare, recomandam montarea de compensatori de vibratie pe conductele de aspiratie cat si de refulare pentru a preveni transmiterea vibratiilor la conducte.

Fundatia
Grupurile de pompare trebuie pozitionate pe o suprafaţa plana şi solida, in cele mai multe cazuri, o pardoseala sau o fundatie de beton. Daca statia de pompare apa nu este echipata cu saboti, trebuie ancorata de pardoseala sau de fundatie.

Instalare electrica
Instalarea electrica al grupului de pompare trebuie sa se conformeze cu gradul de protectie IP54.
Asigurati-va ca echipamentul de pompare este destinat pentru alimentarea electrica la care este conectat.
Asigurati-va ca sectiunea cablurilor corespunde cu specificatiile din diagrama de conexiuni.

Pornirea/ Punerea in functiune a grupului de pompare
Dupa realizarea instalarii mecanice, electrice si hidraulice descrise mai sus, trebuie sa aveti in vedere urmatorii pasi:

1. Alimentati grupul de pompare cu apa, prin deschiderea robinetilor de izolare.
2. Aerisiti fiecare pompa, prin deschiderea unui surub axistent in capul pompei.
3. Alimentati tabloul electric de comanda cu curent.
4. Verificati sensurile de rotatie a fiecarei pompe utilizand butoanele din tablou, prin operatia start/stop; urmand a se verifica corespondenta rotatiei pompei cu sensul mentionat pe carcasa pompei/motorului electric.
5. Se incarca instalatia cu apa, utilizand in regim manual pompele, cu observatia de a inchide circa 50% robinetii existenti pe refularea acestora.
6. Dupa incarcarea instalatiei, pompele se comuta pe regimul automat, urmand a se efectua probe de functionare, folosind diversi consumatori.
7. NOTA: pentru grupurile de pompare apa potabila de consum, recomandam montarea in paralel cu echipamentul a unui vas de expansiune cu membrana, de capacitate cat mai mare. Utilizarea acestuia va reduce semnificativ pornirile pompelor si implicit uzura acestora.

De asemeni, poti solicita, oricand si cu incredere, expertiza specialistilor nostri in solutionarea diverselor aplicatii ce implica pompe si grupuri de pompare apa, prin email office@master-eng.ro, sau accesand site-ul nostru https://www.solutiipomparefluide.ro/

SaveSaveSave

Adauga Comentarii

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman și pentru a preveni postarea automată de spam.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019