Tehnologie inovatoare de stocare a energiei - blocuri de beton?

5 vizualizari
Tehnologie inovatoare de stocare a energiei
Distribuie pe

O companie elvețiană dorește să construiască turnuri uriașe, prin intermediul cărora se pot ridica până la 5.000 de blocuri de beton folosind energia eoliană. Atunci când acestea scad în condiții controlate, electricitatea este generată de energia lor scăzută.

Marea problemă a tranziției în domeniul energiei este stocarea eficientă a energiei naturale din vânt sau din soare. Compania elvețiană Energy Vault a prezentat acum o posibilă soluție: turnuri metalice uriașe din care sunt suspendate blocuri de beton pe cabluri de oțel. Atunci când există un exces de energie eoliană, blocurile sunt ridicate; când li se permite să coboare din nou, energia lor este folosită pentru a genera electricitate.

Turnurile au înălțimea a 33 de etaje, acoperă zona unui teren de fotbal și au șase brațe de macara, de care se pot agăța până la 5.000 de greutăți. Un turn are o capacitate de 35 de megawați-oră, ceea ce îi permite să livreze o putere de 4 megawați. Eficiența energetică a sistemului ar trebui să fie de aproximativ 90%. Energy Vault vrea să instaleze turnurile în apropierea parcurilor eoliene și solare în special, și să utilizeze conexiunile pentru a alimenta energia electrică din unitatea de stocare în rețea.

Un mic sistem demonstrativ este afișat la sediul principal al Energy Vault din Lugano pentru a ilustra principiul de funcționare. Primul sistem de 35 MWh va fi construit în India în 2019 și va fi capabil să stocheze necesarul zilnic de energie pentru 35.000 de gospodării cu 4 persoane.

Energy Vault 3D Simulation from Energy Vault Inc on Vimeo.
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video