Cum conectează întreprinzătorii lumea cu IoT

188 vizualizari
Cum conectează întreprinzătorii lumea cu IoT
Distribuie pe

Câteva companii vizionare profită de potențialul nelimitat al Internetului Lucrurilor

Unii îl numesc Internet of Things, sau IoT, „Inteligența lucrurilor” sau chiar „Internet of Everything”, Internetul pentru Tot. Oricum s-ar numi, nu există nici o îndoială că IoT a apărut relativ recent în viețile noastre și ne modelează viitorul. Pur și simplu, IoT elimină nevoia de interacțiune umană cu alți oameni sau computere pentru a transfera date.

Noile tehnologii vin cu promisiunea centrală de a face mediul nostru înconjurător (locuințele, mașinile, etc.) mai inteligent, mai ușor de măsurat și gestionat. Sisteme precum Alexa, Google Home, ivee și Mycroft facilitează activități precum obținerea informațiilor, ascultarea muzicii și planificarea evenimentelor. Sistemele de securitate contribuie la siguranța noastră, permițând monitorizarea în timp real a proprietății.

Pe de altă parte, diferiți senzori pot oferi informații exacte cu privire la gradul de poluare a mediului, iar mașinile autonome aduc schimbări majore la nivelul vieții cotidiene. Diverse dispozitive facilitează comunicarea interpersonală și sporesc accesibilitatea la diferite servicii.

IoT are deja numeroase utilizări – câteva exemple ar fi case inteligente, mașini care se conduc singure și retail smart - și este de așteptat să aibă un impact și mai mare asupra vieții noastre în viitor. Compania americană de consultanță și cercetare în IT, Gartner relatează că în anul 2017, în lume existau peste opt miliarde de dispozitive conectate IoT, în timp ce în 2018, cifra aceasta a depășit nouă miliarde de euro. Este de așteptat ca în 2020, dispozitivele conectate IoT la nivel mondial să se apropie de 21 de miliarde.

 

În timp ce IoT are cu siguranță locul său în transformarea modului în care interacționăm cu anumite elementele de zi cu zi din jurul nostru, are și aplicații importante pentru afaceri. De exemplu, Nesten este o companie din Los Angeles, specializată în blockchain-uri și rețele de comunicații optimizate IoT, care construiește o platformă IoT pentru a crea un ecosistem descentralizat. După cum a explicat recent Andrew Baek, CTO din Nesten pentru Strategia virtuală,

Credem că industria IoT necesită un ecosistem financiar complet nou pentru a se acorda unei game largi de cazuri de utilizare. Sistemul trebuie să fie capabil să funcționeze în mod autonom într-o manieră extrem de sigură și să susțină tranzacții la nivel mic, cu cheltuieli generale minime.

De ce Internetul lucrurilor preia piețele

Platforma Nesten folosește blockchain-uri cu mai multe straturi pentru a opera rețeaua de comunicații și pentru a rula propriul sistem de stimulare financiară. Nesten s-a asociat cu o altă companie IoT pentru a crea un ecosistem low-cost, dar extrem de scalabil, pentru comunicațiile IoT. Cu o echipă specializată în încorporarea și rețelele de comunicații, au creat Nesten G1 Gateway, care acceptă mai multe protocoale de conectare diferite. Gateway-uri individuale vor fi înregistrate pe blockchain pentru a forma rețeaua. Lansarea acestei platforme IoT va schimba infrastructura de telecomunicații, îndepărtându-se de la un furnizor centralizat la participanți de rețea integrată.

Comcast, companie care se ocupă de furnizarea serviciilor de televiziune prin cablu, internet, telefon și wireless, utilizează tehnologia IoT pentru a îmbunătăți procesele de afaceri. MachineQ ™ este un serviciu Comcast care folosește senzori, rețele și tehnologii software conectate pentru a permite soluții inovatoare IoT pentru monitorizarea activelor, geo-locației, infrastructurii de apă, gestionarea instalațiilor și combaterea dăunătorilor. Așa cum a explicat Alex Khorram, directorul general al machineQ, într-un comunicat de presă,

furnizorii de soluții IoT caută conectivitate de rețea sigură, fiabilă și extrem de scalabilă, capacități de gestionare a dispozitivelor și noi microservicii IoT, precum geo-locația, pentru a accelera timpul de comercializare. Noii noștri clienți au ales serviciul machineQ, deoarece poate fi implementat într-o gamă largă de cazuri diferite de utilizare a întreprinderii.

Honeywell s-a concentrat pe IIoT sau „Internetul industrial al lucrurilor”, o rețea de rețele care, potrivit limbajului propriu al companiei, „folosește internetul pentru a conecta oameni, procese și active, optimizând rezultatele afacerii. Utilizează activele conectate inteligent, automatizarea integrată a întreprinderii, securizarea datelor bazate pe cloud și analize avansate pentru îmbunătățirea proceselor de automatizare industrială. "

Tendințe de viitor

  • Potențialul de creștere al tehnologiei IoT va fi ridicat, la fel ca în alte industrii, cum ar fi inteligența artificială. Industria IoT a atins ordinul miliardelor de dolari și este de așteptat fie depășit în anii următori.
  • În timp ce tehnologia IoT de astăzi este utilizată în mare măsură pentru îmbunătățirea proceselor de afaceri, tehnologiile IoT de mâine vor fi orientate către experiența clienților.
  • IoT va fi în conformitate cu alte tehnologii, cum ar fi 5G. Acestea se vor integra datorită ambelor cerințe de conectare. Acesta va îmbunătăți telecomunicațiile, iar companiile IoT vor crea suport 5G pentru platformele lor în viitorul apropiat.
  • În cele din urmă, obiectivul este ca diversele industrii, inclusiv retail, logistica și managementul activelor să utilizeze IoT.
  • Specialiștii spun că apariția IoT marchează momentul viitor, când datele orientate de senzori vor permite conectarea la orice și inteligența artificială și umană va deveni un întreg, transformând în esență planeta noastră - și practic totul în ea - într-o singură entitate gânditoare.

Articol preluat, modificat și tradus: https://www.entrepreneur.com/article/341451

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video