novapex

 

Avantajele centralelor pe lemne în luarea unei decizii legate de viitorul tău sistem de încălzire

Recomandarea noastră: Cazanul Viadrus U22 Economy
vizualizari

Cazanele sau centralele termice pe lemne sunt una din cele mai populare soluții de încălzire la ora actuală în România. Desigur, ele sunt de mai multe tipuri, diferite capacități și caracteristici, însă una din cele mai răspândite sunt cele care folosesc așa-numitul principiu al gazeificării lemnului. Practic, ele folosesc un amestec optim de aer în procesul de ardere, iar la final se obține un randament mai ridicat, o ardere completă a combustibilului - lemnul în cazul de față - și de aici rezultă evident și un minim de cenușă. De ce e important? Pentru că asta înseamnă o reducere a costurilor de funcționare și o intervenție redusă la minim în ceea ce privește eliminarea cenușii rezultate din ardere. Dar haideți să trecem împreună printr-o listă extinsă de avantaje, de argumente pentru utilizarea unei centrale pe lemne.

1. Costuri reduse de funcționare

Așa cum am arătat, cazanele pe lemne, în special cele care folosesc principiul gazeificării, oferă un ardere completă, eficientă a lemnului. Cum această materie este disponibilă la un cost de achiziție relativ mic în țara noastră, asta contribuie la un cost final relativ mic pentru asigurarea termiei și a apei calde.

2. Disponibilitate mare, birocrație minimă

În timp ce accesul la rețeaua de distribuție a gazelor naturale nu este asigurat în proporție de 100% pe teritoriul României, centralele pe lemne pot fi montate oriunde. Accesul la materia primă este relativ facil oriunde, deci funcționarea ei nu este limitată geografic. De asemenea, un alt avantaj legat de disponibilitate este acela că instalarea unui astfel de cazan nu presupune o birocrație atât de mare precum avizarea racordării la rețeaua de gaze naturale și de amplasare a centralei. Evident, dacă includem aici și componenta de costuri în discuția de racordare la rețeaua de gaze naturale, din nou centralele termice termice punctează pentru argumentul 1.

3. Flexibilitate crescută și eliberare prelungită de agent termic

Centralele pe lemne vin în diferite configurații de mărime și pot fi instalate de sine stătător sau în sisteme mai complexe, conectate și la alte instalații. În timp ce centralele pe gaze naturale opresc furnizarea de agent termic aproape concomitent cu întreruperea funcționării lor, cele pe lemne asigură o eliberarea prelungită în timp a termiei. Cu alte cuvinte, un cazan pe lemne îți va asigura o flexibilitate de invidiat.

4. Funcționarea nu depinde de alimentarea cu energie electrică

Din nou recurgem la comparația cu centralele pe gaze naturale, pentru a sublinia un alt avantaj care poate fi foarte important într-o zonă cu întreruperi dese în alimentarea cu energie electrică. În timp ce centralele pe gaze nu funcționează atunci când le este întreruptă alimentarea cu energie electrică, cele pe gaz nu au nevoie de acest input, așadar pot fi mai de încredere în zonele de care aminteam.

5. Durabilitate și costuri minime de întreținere

Cazanele pe lemne au o durată extrem de îndelungată de viață, rezistând zeci de ani la utilizare continuă. De asemenea, nu au nevoie de revizii periodice și nu presupun decât intervenții minime pentru asigurarea funcționării. Spre comparație, centralele alimentate cu combustibil gazos au nevoie prin lege de revizii periodice, implică verificări și chiar reparații de-a lungul perioadei de funcționare, iar durata de viață este de regulă simțitor mai scurtă decât la o centrală pe lemne. La acestea din urmă, utilizatorul este capabil de cele mai multe ori să-și asigure singur intervențiile minime pentru asigurarea funcționării, așadar costurile legate de mentenanță pot aduse chiar la zero.

Câteva dezavantaje

Desigur, nu este totul doar un tablou plin de avantaje, fără niciun neajuns. De pildă, funcționarea centralelor pe lemne presupune o minimă supraveghere și intervenție pentru alimentarea cu lemne. De asemenea, de regulă au nevoie de o încăpere dedicată sau cu caracter tehnic, nefiind oportună amplasarea lor în spațiile destinate locuirii. Dar dacă privim la consistenta listă de avantaje, pare că argumentele în favoarea cazanelor pe lemne sunt net superioare.

””

Unul din cele mai accesibile cazane pe lemne…

...disponibile acum în România este cazanul din fontă Viadrus U22 Economy, care oferă cel mai bun raport preț/performanță. Nici nu este de mirare, dacă ne uităm puțin la istoricul companiei care-l fabrică - Viadrus are o tradiție de peste un secol în producerea și prelucrarea obiectelor turnate, care merge până la 1888. O astfel de experiență, la care se adaugă sisteme moderne de management al calității, asigură nașterea unor produse de înaltă calitate, de multe ori cu o durată de viață de zeci de ani. În centrul portofoliului de produse Viadrus sunt cazanele din fontă cu alimentare cu combustibili solizi (lemne, peleți, cărbune etc.), însă producătorul ceh oferă și centrale termice pe gaz, cazane pe ulei sau chiar calorifere de fontă. Desigur, compania cehă Viadrus oferă toate cazanele sau centralele sale cu alimentare cu combustibili solizi îndeplinind cele mai noi prevederi legislative europene legate de protecția mediului și condițiile pentru acordarea unor subvenții.

Punctând și avantajele cazanului U22 Economy…

...merită spus că acestea nu sunt deloc de neglijat, făcând din acest produs unul extrem de competitiv. Iată de ce: Este extrem de fiabil, cu o durată lungă de viață, iar garanția de 10 ani la schimbătorul de căldură din fontă e un semn al încrederii producătorului în propriul produs. Oferă o înaltă eficiență (până la 91%), cu respectarea normelor de emisie aferente clasei 5 conform ČSN EN 303-5, normele de „Ecodesign” și standardul german de emisii BIMSCH V2 Are un consum mic de combustibil, cu întreținere minimă și oferă posibilitatea de a funcționa independent de rețeaua de energie electrică (fără evacuarea forțată a gazelor de ardere și fără pompă de circulație, cu excepția sistemelor cu rezervor de acumulare) Credem că achiziția unui cazan/centrale nu este una care se face ușor, însă sperăm că informațiile de mai sus să vină ca un ajutor în documentarea pe care fiecare din noi o facem înainte de a lua o decizie în acest sens.

Cere oferta pentru acest produs!

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman și pentru a preveni postarea automată de spam.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

ajutor instalator

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019

 

Licitatii

Licitatii banner Article

 

Valoarea estimata:
Data publicarii: 24.06.2021
Valoarea estimata:
Data publicarii: 24.06.2021