Cazanele din fontă cu gazeificare și pregătirile pentru iarnă

116 vizualizari
””
Distribuie pe

Odată cu apropierea sezonului rece, vrând-nevrând, trebuie să ne gândim și la confortul termic pe care va trebui să ni-l asigurăm în lunile care vor urma. Dacă nu ați făcut-o până acum, dacă aveți probleme cu actualul sistem de încălzire, dacă nu vă mai satisface nevoile sau pur și simplu este învechit și și-a atins durata maximă de viață, atunci e bine să vă gândiți rapid la una din soluțiile de încălzire a locuinței sau punctului dumneavoastră de lucru pentru la iarnă. Așa cum și titlul o spune, în articolul de față ne-am gândit să ne oprim asupra unui proces de pregătire pentru sezonul rece, dar și asupra unei tipologii de produse pe care le recomandăm.

Confortul de acasă este cu siguranță unul din cele mai importante obiective pentru fiecare dintre noi. Încălzirea locuinței în sezonul rece este foarte sus pe lista de priorități, iar apropierea lunilor cu temperaturi scăzute nu face decât să accentueze această nevoie a fiecăruia dintre noi. Din fericire, soluțiile la îndemână sunt numeroase, iar opțiunile par să se înmulțească de la an la an. Centralele alimentate cu gaze naturale, centrale electrice, sisteme geotermale, pompele de căldură, sistemele hibride care combină mai multe tipuri de instalații… opțiunile par copleșitoare. Mai mult, cu cât soluțiile sunt mai sofisticate, mai pline de tehnologii foarte noi, și bugetele necesare cresc exponențial. Însă de multe ori soluția este mai aproape, mai simplă și mai accesibilă decât ne-ar părea la prima vedere.

””

Problema facturilor…

...pentru început, trebuie spus că este una majoră. Haideți să recunoaștem, nimănui nu-i face plăcere să achite facturi de utilități (gaze naturale sau energie electrică) adesea umflate exagerat în sezonul rece, când consumul de energie crește din cauza nevoii de încălzire. Evident, pe lângă confortul de care avem nevoie, un deziderat la fel de important pentru fiecare dintre noi este acela de a menține cheltuielile cu termia la un nivel decent, fără să ne afecteze bugetul familiei în așa fel încât să facem compromisuri pe care nu ni le dorim. Așadar, ne dorim metode eficiente de încălzire a locuinței atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere economic.

Cum ne pregătim pentru sezonul rece…

...este nu doar o temă la modă în aceste zile, ci una recurentă anual. Orice soluție, sistem, tehnologie am alege pentru încălzirea locuinței, există câțiva factori, câțiva numitori comuni de care trebuie să avem grijă pentru a ne pregăti de iarnă. Iată câteva sfaturi, câteva lucruri despre care trebuie să știm că ne pot influența încălzirea locuinței:

  • Poate cel mai important din ele ar fi izolarea termică a locuinței. Cu cât aceasta este mai bine izolată, cu atât efortul de a menține un confort termic la interior este mai mic. Așadar, cu atât scad și costurile legate de întreținere. Dacă n-ați făcut-o până acum, încercați să vedeți care este gradul de izolare termică și luați în calcul îmbunătățirea acestuia. Priviți-o ca pe o investiție, pe care o veți recupera în timp.

  • Verificați toate instalațiile existente. Indiferent de ce tip de soluție de încălzire alegeți, sistemul dumneavoastră de încălzire nu se rezumă doar la centrală / cazan, ci acesta din urmă este doar o parte dintr-un sistem. Verificați tot sistemul și asigurați-vă că nu aveți scurgeri, puncte înfundate și că totul funcționează exact așa cum ar trebui. E mai bine să o faceți din timp, cu atât mai mult cu cât cu siguranță aveți și conducte mascate, îngropate, care nu sunt la vedere și a căror înlocuire sau reparație în caz de avarii e bine să o faceți la modul programat.

  • Verificați scurgeri, căi de evacuare și filtre. Toate sunt parte din sistemul de încălzire și toate ar trebui să fie decolmatate și în bună stare, pentru a nu influența negativ întreg sistemul.

  • Măsurați gradul de umiditate din locuința sau punctul dumneavoastră de lucru și asigurați-vă că nu este la un nivel prea ridicat. De regulă un nivel optim de umiditate nu ar trebui să scadă sub 30-40% și, de asemenea, să nu treacă de o limită superioară de 60-70%. Sezonul rece este adesea și mai umed, iar un grad ridicat de umiditate poate crește senzația de frig, asta ca să nu mai punem la socoteală nedoritul efect advers de apariție a mucegaiului la interior. Prin urmare, ideal ar fi să verificați gradul de umezeală și să interveniți dacă este cazul cu o ventilare a încăperii sau chiar cu dezumidificatoare.

Revenind la punctul central…

...al oricărui sistem de încălzire, trebuie spus că acesta este de regulă o centrală sau cazan care prepară agentul termic, cel care mai apoi asigură distribuția căldurii la interior. Ne vom opri în cele ce urmează asupra cazanelor din fontă cu gazeificare pe lemne. De ce? Pentru simplul motiv că ele sunt considerate adesea și date ca exemple de soluții cu cel mai înalt grad de eficiență în încălzirea locuințelor. Fie că sunt alimentate cu peleți, cărbuni, rumeguș sau, cel mai adesea, cu lemne de foc, trebuie spus că aceste cazane sunt de două tipuri: convenționale și cele care folosesc principiul gazeificării. Cel la care ne oprim în cele ce urmează este al doilea tip, care este și mai eficient. Acest tip de cazane au camera de ardere în partea de sus a cazanului și folosesc un aport de aer care, amestecat cu gazele rezultate din ardere, amplifică procesul de ardere, optimizând la maxim consumul de combustibil solid și totodată și randamentul, acesta trecând adesea de 85-90%.

Recomandarea noastră,…

…pentru că am promis că vom face și o recomandare, vine de la producătorul ceh Viadrus și este unul dintre puținele cazane din fontă cu gazeificare pe lemne care respectă normele europene de mediu din acest domeniu. Viadrus U22 Economy este un cazan din fontă extrem de fiabil, cu durată lungă de viață, care vine cu o suită impresionantă de avantaje care-l recomandă.

  • Fiabilitatea de care vorbeam este acoperită de o garanție de 10 ani dată de producător schimbătorului de căldură din fontă.
  • Eficiența impresionantă, de 91%, în condițiile în care respectă o sumedenie de norme de mediu, între care condițiile „Ecodesign”, standardul german BIMSCH V2, clasa de emisie 5 conform ČSN EN 303-5 și legislația UE de protecție a mediului.
  • Consumul de combustibil redus, fiind un produs de generație nouă, care a intrat prima dată în producție abia în 2019.
  • Posibilitatea de funcționare fără alimentare cu energie electrică - atunci când se utilizează fără evacuarea forțată a gazelor de ardere, fără ca pompa de circulație să fie în funcțiune, cu excepția sistemelor cu rezervor de acumulare.

Practic, Viadrus U22 Economy este unul din cele mai interesante cazane disponibile acum pe piață celor care doresc să utilizeze lemnul, cărbunele sau peleții pentru încălzire. Mai mult, el este distribuit deja în țara noastră prin cel puțin 3 mari distribuitori autorizați, astfel că veți avea tot suportul tehnic necesar.

 

 

Sorry…This form is closed to new submissions.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video