MITURI și PRECONCEPȚII despre ECONOMISIREA ENERGIEI

910 vizualizari
MITURI și PRECONCEPȚII despre ECONOMISIREA ENERGIEI
Distribuie pe

O mulțime de proprietari doresc să economisească bani pentru costurile lor energetice, iar o locuință mai eficientă din punct de vedere energetic este un obiectiv al oamenilor din toată țara. Cu toate acestea, există o mulțime de concepții greșite despre cum să crești cel mai bine eficiența energetică a unei locuințe. Nu tot ceea ce înlocuiți va produce în mod necesar un profit mare asupra investiției dvs., iar a decide cum să procedați poate fi dificil și confuz.

Adevărul este că nu există o soluție generalizată pentru fiecare casă. Toate casele sunt diferite și îmbunătățirea eficienței energetice necesită o abordare unică și individualizată. Înainte de a începe îmbunătățirea eficienței energetice a casei dvs., ar trebui să fiți conștienți de unele dintre concepțiile greșite comune care există despre economisirea de energie.

Instalarea unui panou fotovoltaic solar ar trebui să fie primul tău pas

Un sistem solar fotovoltaic pe acoperișul tău ar putea stârni subiecte de discuție între vecini, dar există o mulțime de moduri mai puțin costisitoare și mai puțin strălucitoare de a-ți îmbunătăți eficiența energetică și, adesea, îți pot oferi o reducere mai mare de energie pentru un dolar investit. Unele dintre primele lucruri pe care ar trebui să le îmbunătățiți includ:

  • Izolație pentru pereți, podele și mansarde;
  • Etanșarea canalelor;
  • Air Pockets sau ‘’Buzunare de aer’’, care prin presiunea aerului din atmosferă poate provoca curent vertical;
  • Becuri eficiente din punct de vedere energetic;
  • Instalarea aparatelor Energy Star (Energy Star este un program derulat de Agenția pentru Protecția Mediului din SUA și Departamentul de Energie al SUA care promovează eficiența energetică);
  • Investiții în aer condiționat, cuptoare și încălzitoare de apă cu economii de energie.

Toate aceste lucruri simple ar trebui să fie îngrijite cu mult timp înainte de a decide să adăugați energie solară în casa dvs. În timp ce un sistem fotovoltaic solar vă poate economisi până la 73% în consumul de energie electrică, acesta poate costa aproximativ 28.000 USD. Pe de altă parte, o retehnologizare eficientă din punct de vedere energetic vă va costa în jur de 10.000 USD și vă va reduce consumul de energie electrică cu 25%, iar gazul natural cu 54%.

MITURI și PRECONCEPȚII despre ECONOMISIREA ENERGIEI

Toată izolația este egală

Când vă izolați casa, este important să luați în considerare ce fel de izolație utilizați. Cel mai frecvent, vata din fibră de sticlă este utilizată pentru izolare, dar performanța ei va depinde în mare măsură de cât de bine este instalată. Diferențele dintre loturile care sunt la fel de mici cât un sfert de centimetru pot reduce drastic capacitatea lor de izolare. În general, izolația din fibră de sticlă sau celuloză umplută este mult mai eficientă.

Eficiența energetică este aceeași cu conservarea de energie

Acești doi termeni arată și sună similar, dar înseamnă de fapt lucruri foarte diferite. Eficiența energetică înseamnă că utilizează mai puțină energie pentru a produce aceeași cantitate de căldură, lumină etc., spre deosebire de a opri pur și simplu termostatul sau de a opri luminile mai des.

Conservarea energiei se poate simți dificil pentru unii oameni, astfel încât această preconcepție greșită îi determină pe mulți proprietari să nu cerceteze eficiența energetică atunci când aceasta este în stare să le economisească bani.

Eficiența energetică este costisitoare

Instalarea tehnologiilor cu eficiență energetică în casa dvs. poate necesita costuri ridicate în avans, dar aceste costuri vor fi mai mult decât plătite de la sine în economiile de energie pe care le veți vedea într-o perioadă relativ scurtă. Deși poate dura ceva timp, eficiența energetică este o investiție care se va amortiza cu siguranță.

Energia solară nu este încă suficient de avansată pentru a fi utilizată în majoritatea locuințelor

Este adevărat că nicio tehnologie nu a fost niciodată „terminată” și se fac avansuri în sistemele de energie solară în fiecare zi, dar asta nu înseamnă că energia solară nu este pregătită pentru casa ta. Generarea de energie solară este de fapt o tehnologie destul de matură, chiar dacă cercetarea și dezvoltarea continuă să o îmbunătățească.

Cu ajutorul stimulentelor primite de la stat, energia solară vă poate oferi cu ușurință un profit considerabil în termen de 7-10 ani. În viitor, pe măsură ce costurile sistemelor de energie solară scad și sistemele în sine devin mai eficiente, probabil că aceste stimulente vor dispărea.

Sistemele geotermale furnizează energie gratuită

Sistemele geotermale profită de faptul că temperaturile aflate la câțiva metri sub pământ rămân de obicei la aproximativ 50-55 ° F. Iarna, sistemele geotermale folosesc această temperatură pentru a ajuta la producerea căldurii, iar vara, pentru a vă ajuta să vă răcoriți casa. Dar, în timp ce energia în sine poate fi „gratuită”, mutarea acesteia din pământ în clădirea dvs. nu este.

Există mai multe pompe și compresoare implicate și, de obicei, este nevoie de destulă energie electrică pentru a ajunge la temperaturile subterane în casa ta. Totuși, sistemele geotermale vor însemna că locuința dvs. consumă energie mai eficient în mod general.

Articol preluat, tradus și adaptat:

https://www.footbridgemedia.com/contractor-articles/heating/91/myths-misconceptions-about-saving-energy.html

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video