Parteneriat între România Eficientă și Renergia pentru a încuraja utilizarea eficientă a energiei

87 vizualizari
Parteneriat între România Eficientă și Renergia pentru a încuraja utilizarea eficientă a energiei
Distribuie pe

România Eficientă, program derulat de Energy Policy Group (EPG) cu sprijinul OMV Petrom, a început un parteneriat cu Renergia, start-up de tehnologie afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca care a dezvoltat prima aplicație mobilă de sustenabilitate din România. Renergia oferă cetățenilor o modalitate inovatoare de a-și reduce facturile la energie, prin crearea unui plan personalizat de eficienţă energetică, cu ajutorul inteligenței artificiale (AI). 
Folosind tehnici probabilistice, statistice și de AI, combinate cu expertiză în energie, Renergia generează un bilanț energetic personalizat pentru locuințe. Acest instrument inovator estimează consumul de energie electrică și termică, generând în același timp măsuri de eficiență energetică pentru utilizatori. Printre soluțiile propuse se numără înlocuirea aparatelor electrocasnice, instalarea de sisteme fotovoltaice, izolarea locuinței și utilizarea iluminatului cu tehnologie LED. Scopul principal al aplicației Renergia este de oferi consumatorilor casnici toate informațiile necesare pentru luarea celor mai bune decizii în ceea ce privește reducerea consumului energetic.

„Prin această colaborare, România Eficientă și Renergia își unesc forțele pentru a încuraja o utilizare responsabilă a energiei. Suntem încântați să avem în rețeaua noastră de parteneri această echipă de cercetători dedicați, care aduc o perspectivă proaspătă în domeniul eficienței energetice în clădiri. Prin acest parteneriat, reafirmăm angajamentul nostru pentru crearea unui viitor mai durabil și mai eficient din punct de vedere energetic pentru toți cetățenii României”, a declarat Radu Dudău, președinte EPG și coordonator al programului România Eficientă.

„Echipa noastră de cercetare de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a depus un efort extins pentru a crea acest instrument complex, care le va oferi oamenilor capacitatea de a lua decizii informate pentru reducerea costurilor cu energia, precum și a impactului asupra mediului. Soluțiile noastre se concentrează pe sectorul rezidențial, având în vedere importanța sa în tranziția verde. Suntem bucuroși de acest parteneriat dintre România Eficientă și Renergia. Împreună, avem aceeași misiune: aceea de a ajuta societatea să consume într-un mod inteligent și responsabil energia”, au declarat coordonatorii proiectului Renergia, Dr.ing. Alexandru Mureşan și Dr.ing. Dacian Jurj. 
Astfel, România Eficientă și Renergia își completează eforturile de a susține consumatorii pentru utilizarea eficientă a energiei. În ansamblu, eficiența energetică aduce economii financiare,  îmbunătățește calitatea vieții cetățenilor, contribuie la protejarea mediului și sprijină o economie mai sustenabilă.
***
Despre România Eficientă
România Eficientă este un proiect privat de anvergură națională, realizat de Energy Policy Group (EPG) în parteneriat și cu finanțarea OMV Petrom. Proiectul a demarat în vara anului 2019 și constă în derularea unui program național de promovare a eficienței energetice. România Eficientă își propune să sprijine atingerea țintelor României pentru 2030 în privința reducerii emisiilor de carbon și a creșterii eficienței energetice, atât prin campanii de informare și educare, cât și prin realizarea unor proiecte concrete de renovare majoră în școli publice din diferite regiuni ale țării. Mai multe detalii găsiți pe site-ul romania-eficienta.ro.
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.911 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 690 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 13.059 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video